Advertentie
Wachten op Noora

Wachten op Noora

10
Rank 4266 Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0
Wachten op Noora van Golnaz Hashemzadeh Bonde is een krachtige roman over liefde, schuld en dromen over een betere toekomst. Een bijzonder verhaal over een vluchtelinge die trauma en verlies heeft geleden op haar weg naar vrijheid.

Teheran, 1978. De jonge geliefden Nahid en Masood zijn vastbesloten om het sjah-regime omver te werpen en te helpen om een democratie tot stand te brengen in Iran. Op een avond neemt Nahid haar jongere zusje mee naar een grote demonstratie. Er wordt geschoten. Ze laat de hand van haar zusje even los, en alles verandert.
De revolutie breekt uit, en Nahid en Masood zijn gedwongen te vluchten. Daarnaast ontdekt Nahid dat ze zwanger is. Ze gaan met vervalste papieren naar Zweden, om daar in veiligheid te kunnen leven.

Dertig jaar later ligt Nahid in een ziekenhuisbed in Zweden en haar leven speelt zich voor haar ogen af. Ze is woedend op alles en iedereen. Op haar verzorgers, op Masood, op haar zwangere dochter. Ze is boos op haar recente diagnose van kanker, en op haar ballingschap. En vooral op de mensen die, terwijl ze beweren het te begrijpen, niets weten van wat ze heeft meegemaakt.

Wachten op Noora is geschreven met verbazingwekkende eerlijkheid, duistere humor en een onweerstaanbaar urgentie. Het is een roman die bruist van zowel verdriet als een onbedwingbare joie de vivre.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Laatste editie
13 september 2018
ISBN
9789024579853 , 9789024579860
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Hebban recensie

    Anna Husson Hebban Recensent

De wil om intens te blijven leven

door Anna Husson op 27-09-2018

Schrijfster en onderneemster Golnaz Hashemzadeh Bonde (1983) is in Iran geboren, maar vluchtte op jonge leeftijd naar Zweden. Ze wordt nu een van de meest interessante jonge ondernemers van Zweden genoemd, maar daar heeft ze hard voor moeten werken. Hashemzadeh Bonde heeft namelijk een moeilijke jeugd gehad, maar gebruikt haar eigen ervaringen om sociale uitsluiting, voornamelijk bij vrouwen en...


Lezersrecensies (1)

Op zoek naar vrijheid

door: Nel Crea 1 like
Dit is het verhaal van Nahid. Zij vlucht samen met haar vriend Masood vanuit Teheran naar Zweden om in vrijheid te kunnen leven. Zij is opgegroeid met zes zussen die allemaal een goed opleiding hebben genoten en al werken. De familie band is heel sterk, Nahid is op een na de jongste, Noora is haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook