Advertentie
Wageningers

Wageningers

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Dit boek is uitgegeven ter gelegenheid van het 134-jarig bestaan van KLV en haar definitieve opheffing in 2020.

Wageningen heeft de naam, maar het zijn de ‘Wageningers’ (waarvan sommige geadopteerd) die in de afgelopen 134 jaar de dragers zijn geweest van de verschillende transities die de landbouw en het landelijk gebied hebben doorgemaakt. Vooral in de eerste honderd jaar na de oprichting van de Vereeniging van Oud-Leerlingen der Rijkslandbouwschool hebben de vereniging en haar opvolgers een belangrijke rol gespeeld bij het organiseren van de kennis en ervaring van Wageningers, zowel voor het landbouwkundig onderzoek als voor het beleid, en niet te vergeten voor de boerenpraktijk. Via commissies, landbouwweken en natuurlijk het Landbouwkundig Tijdschrift werden nieuwe inzichten verworven en verspreid, niet alleen in Nederland, maar ook in voormalig Nederlands-Indië en de rest van de wereld.

In "Wageningers – De betekenis van 134 jaar Koninklijke Landbouwkundige Vereniging" vertellen de journalisten Martijn de Groot en Joost van Kasteren over de opkomst en bloeiperiode van de vereniging, maar ook over de neergang die zich inzette vanaf de jaren zeventig, tot de opheffing van KLV. Het boek beschrijft de belangrijkste gebeurtenissen in bijna anderhalve eeuw KLV: de band met de Universiteit Wageningen, de zeer diverse activiteiten, het koloniale verleden, de politieke beïnvloeding en de maatschappelijke impact.

Dat KLV nu wordt opgeheven, betekent echter niet het einde voor ‘Wageningers’ en hun rol in de wereld, maar biedt juist mogelijkheden voor een nieuw begin.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Algemene jaarboeken (geschiedenis)
Aantal pagina’s
229
Uitgeverij
Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum BV
Laatste editie
05 oktober 2020
ISBN
9789023257554
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic