Advertentie

Wee den mensch die maar één boek leest

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Rond 1900 ontstonden de eerste openbare bibliotheken, vooral als plaats waar mensen in rust konden lezen en studeren. In Nederland waren er in de loop van de 19e eeuw enkele kleine bibliotheken en leeszalen opgericht. Deze waren meestal ingedeeld volgens de toen heersende sociale en religieuze levensovertuigingen. Naar Engels voorbeeld, waar eind 19e eeuw de eerste ‘public libraries’ ontstonden, werden in Nederland de eerste voor iedereen toegankelijke openbare bibliotheken en leeszalen opgericht.

Cor Witbraad heeft in een fraai vormgegeven boek de geschiedenis van de Zutphense bibliotheek in een brede historische context geplaatst. Van ver voor de oorsprong van de traditionele uitleenbibliotheek tot de maatschappelijk educatieve bibliotheek van vandaag.

De titel van het boek ‘Wee den mensch die maar één boek leest’ is een vertaling van een uitspraak van Thomas van Aquino.
+


Genre
Kunst & Cultuur
Boekwetenschappen algemeen
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
KMuitgevers
Eerste editie
05 december 2019
Laatste editie
05 december 2019
ISBN
9789075979978


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Wee den mensch die maar één boek leest

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken