Advertentie

Wereldbrand

1
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Top25's 2   Topics 0
Wereldbrand is het aangrijpende verhaal van het Amerikaanse gezin Henry, dat zeer nauw bij de oorlog betrokken raakt. Marine-attaché Victor 'Pug' Henry wordt door de Amerikaanse regering naar Berlijn uitgezonden. Zijn vrouw Rhoda en hun zoon Byron volgen hem.Dankzij nauwgezette rapporteringen en intelligente analyses van de politieke situaties weet Pug al gauw de aandacht van president Roosevelt te trekken.Deze schenkt zijn afgezant alle vertrouwen en binnen afzienbare tijd onderhandelt Pug tussen de wereldleiders en de generaals van het Duitse Rijk.Pugs zoon Byron wordt verliefd op een Amerikaans-joods meisje, Natalie Jastrow, dat met haar oom in Europa woont. Ze is echter verloofd met een in Warschau gestationeerde Amerikaan.Om orde op zaken te stellen in haar liefdes leven reist Natalie naar Warschau.
Byron volgt haar, waardoor zij beiden verzeild raken in de gruwelijke tonelen die zich na de Blitzkrieg in het bezette Warschau afspelen.Daarnaast raakt ook het leven van de Engelse oorlogscorrespondent Alistair Tudsbury en zijn dochter Pamela verweven met dat van de Henry's en de Jastrows.
Hun aller lotgevallen beheersen dit magistrale verhaal: een verhaal over liefde, ambitie, trouw en gevaar.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789010030276
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic