Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Wetland
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 10 3 2 2 0 1 0
VN:

Wetland

15

Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 4
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

Ten noorden van IJsselmonde ligt een wetland: een moerasgebied met bossen, weilanden en rietvelden. Ooit was dit het domein van de inwoners van Kerkdorp, die volstrekt afgezonderd van de wereld een vrij bestaan leidden. Toen de rietteelt niet meer rendeerde, verkochten de riettelers hun land aan de Stichting Wetland, een particuliere club natuurbeschermers. Maar het ging niet van harte en vooral Arthur Romkes en zijn zonen leven op voet van oorlog met de nieuwe "heersers". De strijd tussen riettelers en natuurbeschermers gaat voorbij aan de forensen, die er een venershuis kochten. Tot een van hen, Maurits Weiland, op een morgen een otter ziet, een sensationele vondst die wetland De Kragge een ereplaats zal geven tussen de Europese wetlands en een einde zal maken aan de conflicten. Als hij zijn vondst wil melden aan de reservaatbeheerder doet hij een gruwelijke ontdekking... waardoor hij geconfronteerd wordt met de onzachtzinnige methodes van inspecteur Ben van Arkel.

Jacob Vis, zelf ooit beheerder van een wetland, beschrijft in deze misdaadroman een spannende 'inside-story', waarmee hij zijn naam als een van de beste Nederlandse thrillerauteurs weer eer aandoet. Met Het Hoofd en De Bidsprinkhaan werd Jacob Vis genomineerd voor de 'Gouden Strop', de prijs voor het spannendste Nederlandstalige boek.

 

+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Oorspronkelijke titel
Serie
Ben van Arkel (3)
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
Eerste editie
17 november 1998
Laatste editie
17 november 1998
ISBN
9789070282486
Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie

Een uitstekend boek

door: Ine Jacet 1 like
Wetland van Jacob Vis dateert uit 1998 en vertelt het verhaal van een moord in een moerasgebied met als middelpunt ‘Kerkdorp’. Dit gehucht wordt opgeschrikt als het lijk van een man gevonden wordt en het is de taak van inspecteur Ben van Arkel om de dader te vinden. Een hoofdrol is weggelegd voor...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wetland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken