Advertentie

De Borneodeal

12

Gelezen 13 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 1 Recensies 5
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0
Tot 1950 was Borneo grotendeels bedekt met oerbos. Nu is de helft van het bos verdwenen voor de aanleg van plantages. In het huidige tempo zal al het bos voor het eind van deze eeuw zijn omgevormd in plantages. Het bruikbare hout is handelswaar en de rest van het bos wordt ter plaatse verbrand. Elke zomer drijven zwarte rookwolken over zee naar Singapore waar ze een levensbedreigende smog veroorzaken. Dan neemt de regering van Singapore het heft in handen. Ze huurt een enorme oerwoudconcessie op West Kalimantan en geeft oliepalmplanter Tjibbe Veenstra en bosbouwconsultant Joost Hellweg opdracht methoden te ontwikkelen die de trend moeten zetten voor duurzame bosexploitatie en palmolieteelt. De twee Nederlanders boeken succes, wat de afgunst wekt van andere planters en bosexploitanten die handjeklap spelen met de corrupte gouverneur Rudy Oetomo en zijn handlangers, onder wie de malafide houthandelaar Bob Sikali. Het project van de veelbelovende, wereldwijd aanvaarde bosexploitatie- en ontginningsmethoden dreigt ten onder te gaan in een poel van corruptie, achterklap en criminaliteit.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Aantal pagina’s
428
Uitgeverij
Ellessy Crime
Eerste editie
10 oktober 2019
Laatste editie
20 november 2019
ISBN
9789086603909


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Avonturenroman in Indische traditie

door: Rolf Bos 1 reactie

Ooit, toen ‘we’ Nederlands-Indië nog koloniseerden, was ‘Indische roman’ een begrip binnen de Nederlandse letterkunde. Literatuur van grootheden als Couperus, Multatuli en Hella Haasse, met verhalen zich (vooral) afspeelden binnen de kringen van Nederlanders die in de ‘Gordel van Smaragd’ woonden...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Borneodeal

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken