Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Jacob Vis Auteur

Hebban-auteur


34 lezers volgen deze auteur

Jacob Vis

Artikelen 20 Newsroom 2 Spots 6

Job Vis (Haarlem, 1940) is een Nederlandse auteur van romans, schrijvend onder het pseudoniem Jacob VisHij volgde de land- en tuinbouwschool Warmonderhof en de bosbouwschool in Arnhem. Tot 2001 was hij werkzaam als bosbouwer bij Staatsbosbeheer.

Vis is schrijver sinds 1987. Hij werd bekend als auteur van misdaadromans met een actueel en controversieel maatschappelijk thema. Hij kreeg vijf nominaties voor De Gouden Strop, drie voor De Diamanten Kogel, een voor Het beste boek van Overijssel. In 2011 werd hij door RTV-Oost verkozen tot kunstman van Overijssel. Vis leidde de werkgroep promotie van de misdaadschrijversvereniging.

De eerste titel van zijn hand – Prins Desi – verscheen in 1987. Het thema is de strijd tussen Bouterse en Brunswijk. Het boek werd uitgegeven mede dankzij Tomas Ross, die het talent van Vis herkende. Dit eerste boek werd enthousiast ontvangen. In Vis' misdaadromans heeft commissaris Ben van Arkel de hoofdrol. Bij de Duitse uitgeverij Grafit zijn twee boeken met Van Arkel in het Duits verschenen.
In 2012 verscheen Tandem, een omvangrijke roman over het Indische verleden van zijn familie. In 2013 volgde Moerta, zijn tweede roman over zijn Indische wortels, nu met zijn Javaanse grootmoeder als hoofdpersoon. Met De zwarte duivel (oorspronkelijke titel: Het ronde huis) keerde Vis in 2014 terug naar de misdaadliteratuur en naar zijn personage Ben van Arkel. Het boek werd genomineerd voor De Diamanten Kogel. Deze derde nominatie resulteerde uiteindelijk in een bekroning voor Vis, hij kon zich de winnaar noemen van De Diamanten Kogel 2014. De jury roemde hem als 'een auteur in topvorm'. In de populaire Van Arkel-serie volgden in 2015 nog: De professor, en Veenlijk, dat een heruitgave is van zijn thriller Wetland  uit 1998.

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / Series & trilogieën uit Nederland
22 februari 2021 31 reacties
Thriller Café / De historische thriller
12 augustus 2019 13 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Jacob Vis