Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Brains
  Lees een fragment
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 11 3 5 2 3 1 0

Brains

Gelezen 28 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 4
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

Jan Peter Molenaar, alias Brains, is een zeventienjarige bendeleider die met zijn jeugdbende de stad IJsselmonde terroriseert. Brains, wiens schedel een griezelig nauwkeurige tatoeage draagt van de hersens die eronder moeten liggen, wil de grootste crimineel van Nederland worden. Om die ambities waar te maken oefent hij in alle onderdelen van de zware misdaad: drugshandel, prostitutie, afpersing en moord op bestelling.

Als een nieuw bendelid bij zin initiatie een gruwelijke dood sterft, waarbij de gepensioneerde veehouder Rein Beelen ongewild betrokkenraakt, komt de bende in een stroomversnelling. Brains vindt inspecteur Ben van Arkel op zijn weg naar de criminele top, maar van Arkel ondervindt onverwachte tegenstand als hij de bende op wil rollen. Hij krijgt hulp van Lynn Vos, een jonge lerares aan de Kunstacademie, die haar tien jaar jongere broer Robin uit de klauwen van Brains wil houden.

Genre
9789070282981 , 9789491259272

Boekinformatie wijzigen

Recensies (4)

Keuze van de redactie

Een boek om niet gauw te vergeten

door: Ine Jacet 1 like
Brains van Jacob Vis werd in 2002 genomineerd voor de Gouden Strop. Volkomen terecht vind ik. Een jeugdbende terroriseert IJsselmonde, de aanvoerder heet Brains. Hij is een psychopaat die jongeren die niet deugen of zwak in hun schoenen staan aan zich weet te binden. Bij een inwijdingsritueel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Brains

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken