Don Quichote
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 3 3 2 2 0 1 0
VN:

Don Quichot

7

Gelezen 7 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

Harm Brink, minister van Economische Zaken heeft een droom: hij wil met een enorm windpark in het Markermeer heel Nederland van stroom voorzien. Zijn politieke tegenstanders, die het plan willen torpederen, noemen hem spottend Don Quichot. Brink krijgt onverwacht steun als Semjon Malkevich, een steenrijke oligarch uit Oekraïne in ruil voor veiligheid voor zijn gezin, mee wil investeren in het windpark.

Als Brink, door ziekte van de premier, opeens leider wordt van het kabinet raakt het windproject op de achtergrond. Actuele problemen stapelen zich op. Een aardbevingsramp in Oost-Groningen eist rigoureuze maatregelen. De burgeroorlog in Oost-Oekraïne dreigt grensoverschrijdend te escaleren. Brink, die als Slavist vloeiend Russisch spreekt, bemiddelt namens de Europese Unie om het conflict te beheersen. Zijn poging lijkt succesvol, maar hij en de andere EU-leiders staan machteloos als Islamitische Staat hun mol in Nederland opdracht geeft voor de 'terreurdaad van de eeuw.'

Jacob Vis werd maar liefst bijf keer genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste boek. Voor zijn boeken krijgt hij altijd 3 of 4 sterren van de VN Detective & Thrillergids! Jacob Vis won met De zwarte duivel in 2015 De Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller.

De pers over Jacob Vis:
"Als een 21-eeuwse historicus iets wil weten over het Nederlandse straatrumoer in de jaren negentig, dan moet hij niet het werk van Mulisch, maar dat van Jacob Vis erop naslaan". (Wilfried Takken in NRC Handelsblad)
"De stijl van Vis is verraderlijk subtiel en de opbouw geraffineerd. In zijn boeken gelden eerder literaire wetten dan die van de thriller en dat zal de fijnzinnige lezer bekoren."
(Dick Laning in de GPD-dagbladen)
"Een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse thrillerwereld. Vis laat zien dat hij in topvorm verkeert". (Jury Diamanten Kogel over De zwarte duivel)
"Goed beschreven complot...waarbij Vis alle verhaallijnen mooi met elkaar verweeft en de spanning subtiel opvoert". (VN detective & thrillergids over Madame H.4 sterren)

+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Uitgeverij
Ellessy, Uitgeverij
Eerste editie
15 mei 2017
Laatste editie
22 december 2017
ISBN
9789086603282


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Greet Braem Hebban Recensent

Nederland, Rusland en Oekraïne in een politieke hoofdrol

door: Greet Braem 2 reacties

Jacob Vis (Job Vis, 1940) is auteur van misdaadromans met een actueel en controversieel maatschappelijk thema. Aan zijn boeken gaat altijd gedegen onderzoek vooraf, zijn verhalen zijn zowat altijd een mix van feiten en fictie en hebben vaak een historische achtergrond. In Don Quichot is het niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Don Quichot

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken