Advertentie

Wij zijn gevlucht

19

Gelezen 19 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 34 Favoriet 1 Recensies 15
Junior Artikelen 1 Lijsten 3 Spots 5   Topics 0   Leesclub

‘Wij zijn gevlucht’ van Malala Yousafzai is een indringend boek met persoonlijke verhalen van vluchtelingen. Malala Yousafzai vertelt over haar eigen ervaringen als vluchteling, en deelt ze de verhalen van de moedige jonge vrouwen die ze tijdens haar reizen heeft ontmoet. Vrouwen die hun gemeenschap, hun familie, en hun thuis zijn kwijtgeraakt en een nieuw leven op moeten bouwen. Ze komen uit conflictgebieden als Colombia, Guatemala, Syrië, Jemen en Congo. Zo vertelt Ayida uit Myanmar haar verhaal, die moest vluchten vanwege het geweld tegen de Rohingya. Najla behoort tot de Yezidi-minderheid in Irak en werd gevangen genomen door IS, maar gelukkig wist ze te ontsnappen. Hoopvol, eerlijk en levensecht: dit boek geeft jonge vluchtelingen een stem. Met een voorwoord van balletdanseres en WarChild ambassadeur Michaela DePrince.

Malala Yousafzai ontving in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede, als jongste winnaar ooit. Ze studeert in Oxford, en zet zich met haar Malala Fund wereldwijd in voor toegankelijk onderwijs en gelijke kansen voor meisjes en jonge vrouwen.

+


Genre
Kind & Jeugd
Wereldorientatie, landen, volkeren (>12 jaar)
Aantal pagina’s
216
Uitgeverij
KokBoekencentrum Jeugd
Eerste editie
08 oktober 2019
Laatste editie
08 oktober 2019
ISBN
9789026623189
Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (15)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wij zijn gevlucht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.