Met recepten en tips: welke wijn past waarbij?
Groente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek, vlees van een varken of koe dat in de directe omgeving is opgegroeid: steeds meer mensen zijn bewust bezig met 'lokaal' eten en drinken. In deze trend past ook een glas wijn van Nederlandse bodem! Mariƫlla Beukers en Irene de Vette verzamelden alles wat je altijd al wilde weten over Nederlandse wijn. Ze vertellen niet alleen hoe dat mogelijk is, wijn maken in Nederland, maar ook wat je ervan mag verwachten, waar je het bij kunt schenken en waar je het kunt kopen. Je leest over de komst van de eerste 'moderne' wijngaarden rond 1970, speciaal ontwikkelde druivenrassen en toprestaurants met Nederlandse wijnen op de kaart. In veertien interviews komen de specialisten aan het woord: wijnboeren, sommeliers, chefs en een webwinkelier bijvoorbeeld. En natuurlijk geven ze een aantal heerlijke (streek)recepten, zodat je ook zelf aan de slag kunt met wijn uit Nederland.
Groente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek, vlees van een varken of koe dat in de directe omgeving is opgegroeid: steeds meer mensen zijn bewust bezig met 'lokaal' eten en drinken. In deze trend past ook een glas wijn van Nederlandse bodem! Mariƫlla Beukers en Irene de Vette verzamelden alles wat je altijd al wilde weten over Nederlandse wijn. Ze vertellen niet alleen hoe dat mogelijk is, wijn maken in Nederland, maar ook wat je ervan mag verwachten, waar je het bij kunt schenken en waar je het kunt kopen. Je leest over de komst van de eerste 'moderne' wijngaarden rond 1970, speciaal ontwikkelde druivenrassen en toprestaurants met Nederlandse wijnen op de kaart. In veertien interviews komen de specialisten aan het woord: wijnboeren, sommeliers, chefs en een webwinkelier bijvoorbeeld. En natuurlijk geven ze een aantal heerlijke (streek)recepten, zodat je ook zelf aan de slag kunt met wijn uit Nederland.