Advertentie
Wijsheid-boekomslag

Wijsheid. Verklaard voor wie haar zoekt

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Een wijze gids voor al wie zoekende is Hoe moeten we onszelf zijn en tegelijk onze plek in de wereld vinden? Hoe kunnen we liefdevol en deugdzaam worden, de weg naar de innerlijke bevrijding vinden, groeien in vreugde en sereniteit bereiken? De Franse filosoof Frédéric Lenoir, die al zijn hele leven op zoek is naar wijsheid, antwoordt op een oprechte en bescheiden manier op al deze vragen. Hij neemt ons mee op een zoektocht langs zijn grote inspiratiebronnen, zoals Epicurus, Epictetus, de Boeddha, Zhuang Zi, Montaigne, Spinoza en Etty Hillesum.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
143
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
Laatste editie
10 december 2019
ISBN
9789463104883
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Merel Hebban Recensent

Te breed onderwerp voor een compact boek

door Merel op 10-12-2019

Frédéric Lenoir is socioloog, filosoof en godsdiensthistoricus. Hij is bekend als schrijver van de boeken Een geschiedenis van onze goden en Over geluk. Daarnaast schrijft hij voor theater en televisie, werkt hij als onderzoeker aan de Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales te Parijs en richtte hij de vereniging Ensemble pour les Animaux op.  

In Wijsheid bespreekt Lenoir in negen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook