Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Witte muren
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 18 4 8 3 2 2 1 1 0

Witte muren

29

Rank 53 Gelezen 28 Aan het lezen 12 Wil ik lezen 63 Favoriet 11 Recensies 14
Literatuur & Romans   Topics 0
Ik opende het raam, groot genoeg om me in mijn volle lengte op te richten. De zoete avondlucht sloeg me in het gezicht, terwijl ik uitkeek over de gitzwarte vlakte van het bos in de nacht. Onder me was enkel steen, wist ik. Tegels. Geen struiken om mijn val te breken. Ditmaal … ditmaal was het klaar.

Begin 1943 verliest Alexander de Raaf na een mislukte zelfmoordpoging zijn geheugen. Zijn invloedrijke familie stopt hem weg in een rusthuis in het bos. Als een anonieme schrijver beweert te weten waarom hij dood wilde, begint zijn zoektocht naar de waarheid.

Terwijl Alexander op ontdekkingstocht gaat, vertellen herinneringen van de Joodse Abel hoe eind 1942 zijn wereld instort nadat zijn beste vriend een groep onderduikers verraadt.

De levensverhalen van de twee mannen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iets wat Abel nog weet en Alexander opnieuw zal ontdekken.

Hanneke Simons vertelt graag het diepere gevoel in een verhaal. Dat mag schuren, je tot tranen roeren, kriebels in je buik brengen of je laten lachen. Als het je maar laat voelen. Ze brengt verhalen dichterbij die ver van je beleving staan door herkenbare emoties in onbekende situaties te plaatsen.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Godijn Publishing
Eerste editie
10 februari 2023
Laatste editie
10 februari 2023
ISBN
9789464640809 , 9789464640816


Boekinformatie wijzigen


Recensies (14)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Witte muren

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.