Advertentie

Yora en Debora

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De jonge verpleegster Debora is net eenentwintig als ze besluit om enkele jaren als vrijwilligster in een derde-wereldland te gaan werken. Ze krijgt op uitnodiging van het bisdom een plaats in een flink uitgegroeid dorp in de binnenlanden van Brazilië. Daar ontmoet ze op haar eerste werkdag Yora.
Vanaf die allereerste dag ontstaat er een samenwerking en ondanks de verschillen in cultuur en ontwikkeling een diepe genegenheid tussen hen beiden. Voor Yora opent zich een nieuwe toekomst en voor Debora, die juist een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt, een rijke ervaring.
Het verhaal speelt in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De gebeurtenissen zijn gebaseerd op biografische ervaringen, maar in het verhaal zijn de plaats, de namen van de hoofdpersonen en de concrete omstandigheden gewijzigd.
De auteur werkte van 1970 tot 1972 als verpleegster in Brazilië. Zij volgde een opleiding kinderverpleegkunde en werkte enige tijd in Afrika. Later voltooide ze de kunstacademie in Den Bosch en werkte vanaf 1988 als kunstzinnig therapeute. Ze leidde tien jaar de Zonnewagen, een cursus over de jaarfeesten, en geeft zelf boeken uit (zie https://aunyahuisuitgave.jimdo.com).
+


Genre
Literaire non-fictie , Reizen & Talen
Reisverhalen
Aantal pagina’s
197
Uitgeverij
cichorei
Eerste editie
26 februari 2021
Laatste editie
12 maart 2021
ISBN
9789083081182


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Yora en Debora

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.