Advertentie

Ziekte als spiegel van de samenleving

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In dit boek wordt een aanvullende en uitdagende visie op ziek-zijn gepresenteerd. Ziekte wordt beschouwd als een signaleringssysteem van de ziel. Daarbij is het herkennen van de eerste signalen en het handelen ernaar, een van de belangrijkste geneesmiddelen om het ziekteproces te begeleiden.
In onze maatschappij zien velen ziekte als iets dat liefst zo snel mogelijk dient te verdwijnen. Het ideaal is, dat er voor alle ziekten een medicijn is en dat een mens vervolgens zijn leven zoveel mogelijk op de oude voet kan voortzetten. Dit wordt hier afgeraden. Ziekte wordt gezien als een oproep om een wezenlijke verandering van je manier van leven in gang te zetten, een verandering die aandacht en tijd vraagt. Ziekte kan je (weer) in contact brengen met je diepste innerlijke drijfveren, de ziel van je bestaan.
Het is uiteraard een groot goed dat er voor veel ziekten medicijnen zijn en worden gevonden en dat er steeds meer bekend is over ziekmakende leefstijlaspecten (voeding, beweging, luchtkwaliteit, stress). Echter, bij het omgaan met ziekte is er nog vaak sprake van symptoombestrijding. Lang niet alle psychologische constellaties waarin ziekten een kans krijgen, zijn bekend.
Een ziekte heeft niet alleen met het individu te maken maar ook met de wijze waarop wij met elkaar de Nederlandse samenleving vormgeven, in het klein en in het groot, als het ware de gehele maatschappelijke context. De meest voorkomende ziekten vertellen iets over onze samenleving. In dit boek wordt ziekte dus ook beschouwd als signaal en raadgever om veranderingen in ons maatschappelijk leven te initiëren.
+


Genre
Religie & Spiritualiteit
Spiritualiteit
Aantal pagina’s
220
Uitgeverij
De Vrije Mare
Eerste editie
17 februari 2021
Laatste editie
17 februari 2021
ISBN
9789077326145


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Ziekte als spiegel van de samenleving

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken