Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Zomerdruk
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 28 4 76 3 122 2 16 1 3
VN:

Zomerdruk

245

Gelezen 313 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 103 Favoriet 1 Recensies 11
Thrillers & Spanning Lijsten 1 Spots 5   Topics 0

Ze had het eerder gedaan. Tot tweemaal toe was het gelukt. Waarom zou het niet weer lukken? Die hond. Die onrustverstoorder. Hij zou er als eerste aangaan.

Het is zaterdag in het hoogseizoen, de dag waarop het zomerse Waddeneiland volstroomt met nieuwe toeristen. Al dagen is het eiland in de ban van een hittegolf die behalve voor veel strandplezier bij sommige permanente bewoners van het eiland ook voor behoorlijk wat stress zorgt. Zo ook bij Helen, een wat eenzelvige maar aantrekkelijke vrouw van zestig, die zich sinds haar VUT als bibliothecaris voorgoed op een eiland heeft gevestigd. Helen leeft een teruggetrokken leven met haar kat en haar plantenboeken en leeft in harmonie met haar omgeving en de oorspronkelijke eilanders.

Tot die bewuste zaterdag, de dag waarop er nieuwe huurders komen in het vakantiehuisje naast Helen. Een vader, zijn twee dochters en hun hond. Als ze de stem van Simon, de man, hoort, raakt dat in Helen een diep weggestopt trauma. Ze meent de stem van haar man te herkennen die ze vijf jaar geleden heeft vermoord. De man die haar leven tot een hel heeft gemaakt. In één klap komen alle herinneringen aan haar verknipte leven omhoog. Niet alleen aan haar man die heeft ze vermoord, ook aan haar broer die door haar toedoen is verongelukt met zijn auto.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Aantal pagina’s
287
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
20 juli 2011
Laatste editie
05 januari 2015
ISBN
9789061125969 , 9789045203812 , 9789461013071
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (11)

Keuze van de redactie

Een aardig boek

door: Diana Wienholds 1 like

Jet van Vuuren, pseudoniem van Hennie de Groot uit Almere, debuteert met de thriller Zomerdruk. Al jaren was zij, naast haar werk als bibliothecaresse en beeldend kunstenares, hobbymatig bezig met het schrijven van verhalen. Ze won dan ook diverse verhalenwedstrijden. Daarbij werd zij door het...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zomerdruk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.