Advertentie
Agent 6
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 26 4 72 3 35 2 5 1 0
VN:

Agent 6

138

Gelezen 164 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 89 Favoriet 9 Recensies 5
Thrillers & Spanning Lijsten 2   Topics 0
Moskou, 1965. Het is de tijd van de Koude Oorlog. De Sovjet-Unie probeert zich na de gewelddadige moorden van Stalin en de chaotische jaren vijftig die daarop volgden, opnieuw te laten gelden. Voormalig agent bij de geheime dienst Leo Demidov heeft inmiddels een rustig leven opgebouwd met zijn vrouw Raisa en hun twee geadopteerde dochters.

Wanneer zijn gezin wordt gevraagd naar New York te komen als onderdeel van een vredestoer om de verhoudingen tussen Amerika en Rusland te verbeteren, mag Leo niet mee. Terwijl hij zich paranoïde afvraagt waarom juist zijn familie hiervoor is geselecteerd, worden zijn grootste angsten werkelijkheid. Een tragische gebeurtenis verwoest alles wat hij liefheeft. Leo ziet geen andere mogelijkheid dan het heft in eigen handen te nemen en gaat op onderzoek uit. Hierbij deinst hij nergens voor terug, koste wat kost zal hij Agent 6 vinden, de sleutel voor dit mysterie.

Agent 6 is een spannende thriller die zich afspeelt op meerdere continenten en tegen de achtergrond van verschillende historische gebeurtenissen: van de Koude Oorlog in Moskou en de jaren vijftig en zestig in New York tot aan de oorlog tussen Rusland en Afghanistan in de jaren tachtig.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Thriller
Oorspronkelijke titel
Agent 6
Serie
Leo Demidov (3)
Vertaald door
Irving Pardoen
Aantal pagina’s
490
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
01 maart 2011
Laatste editie
01 oktober 2013
ISBN
9789041419620 , 9789041421937 , 9789049802455
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Snoefie
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Hartverscheurende, intrigerende plot

door: Mads Bruynesteyn 1 like

Tom Rob Smith (1979), zoon van een Zweedse moeder en een Britse vader, werd geboren in het jaar dat de Sovjet-Unie het ontspoorde Afghanistan binnenviel, een kwarteeuw na de dood van Stalin. Zijn boeken gaan over de periode voor zijn geboorte, toen Stalin de macht had over communistische Rusland....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Agent 6

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.