Akbar

2

Akbar is een ideeënroman uit de negentiende eeuw die zich afspeelt in India aan het einde van de zestiende eeuw. Het is de geschiedenis van Siddha, een jongeman die heen en weer wordt geslingerd tussen de trouwe en zuivere Iravatie en de zwoele en onbetrouwbare Rezia. Daarmee verweven is de geschiedenis van Akbar, de Groot-Mogul van India. Hij vecht voor tolerantie en godsdienstvrijheid in een land waarin met name moslims, christenen en fanatieke hindoes het alleenrecht op geweten en de waarheid claimen. Akbars zoon Selim aast op de troon, voor eigen gewin.

Het boek is verrassend actueel. De strijd voor tolerantie in een door godsdiensttwisten verscheurde oosterse wereld wordt ook nog in 2016 gevoerd. Alleen het decor is heel anders. Akbar speelt zich af tegen een sprookjesachtige Indiase achtergrond waarin een tijger het huisdier is van een wijze kluizenaar, en vrouwen mooi en slecht zijn óf mooie en onbedorven. De landschappen zijn adembenemend, de paleizen vol smaakvolle luxe.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
13 september 2016
Uitgeverij
Athenaeum
ISBN
9789020454444 , 9789025304362 , 9789025304379

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,50 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Kan actueel nog actueler zijn?

door Guy Doms op 07-11-2016

Een heruitgave van de oosterse roman Akbar van auteur-indoloog Petrus Abraham Samuel (P.A.S.) van Limburg Brouwer (1829-1873) komt gelijktijdig op de markt met Een eenzame bruggenbouwer, de eerste publicatie van Casper Luckerhof (1988). De ondertitel Reizen door het India van P.A.S. van Limburg Brouwer is een laat eerbetoon aan Brouwer. Toeval zal dit zeker niet zijn, beide boeken vullen elkaar...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic