Alias Fortezza

,

6

Artikelen 1

Hij speelde met computers vanaf zijn vierde. Op zijn elfde voerde de stille, teruggetrokken David cyberoorlogen tegen andere hackers. Zijn ouders hadden geen idee dat hij uiteindelijk zelfs Russische tophackers een lesje leerde. Maar als de student uit Spijkenisse in maart 2012 naar Roemenië vliegt om zijn grote liefde op te zoeken, wordt hij op verzoek van de Secret Service aangehouden en vanwege vermeende handel in creditcardgegevens uitgeleverd aan de VS. De Amerikaanse autoriteiten zien hem als een grote cybercrimineel. Maar is hij dat ook?

Zo begint Davids helse tocht door gevangenissen in Europa en Amerika. Veroordeeld tot twaalf jaar cel voor hacking, leert David het harde Amerikaanse rechtssysteem en detentieregime, getekend door wantrouwen, bruut geweld en willekeur, van nabij kennen. In Alias Fortezza blikt David terug - niet alleen op zijn bewogen gevangenisjaren, maar ook op zijn noodlottige obsessive met computers. Davids persoonlijke verhaal wordt aangevuld door Amerika-correspondent Freke Vuijst, die tijdens Davids detentie nauw contact met hem onderhield.

Alias Fortezza leest als een thriller en geeft tegelijkertijd een onthutsend inzicht in de internationale hackerswereld, de jacht op cybercriminelen en het Amerikaanse strafrechtsysteem.

David Schrooten (1990) werkt sinds zijn vrijlating als programmeur en geeft lezingen over zijn ervaringen in de VS.

Freke Vuijst (1952) is journalist, documentairemaker en schreef verschillende non-fictie boeken. Zij woont en werkt in Massachusetts.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
17 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
ISBN
9789460030666 , 9789460030734


Artikelen over Alias Fortezza

Hebban Sterrenparade (18)
22 mei 2016 2 likes
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Rose Leighton Hebban Recensent

Verbijsterend kijkje in Amerikaanse cel

door Rose Leighton op 28-10-2016

Verbijstering, medeleven, een vleugje irritatie – de gevoelens die langskomen tijdens het lezen van Alias Fortezza wisselen elkaar regelmatig af. Wat na lezing vooral blijft hangen, is de verbijstering, over het Amerikaanse rechtssysteem en de gigantische verschillen met Nederland. Die verschillen heeft David Schrooten, een van de twee auteurs van dit boek, aan den lijve ondervonden.

Alias...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic