Advertentie

Als vuur in het ijs

8

Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
In het roerige midden van de negentiende eeuw is Attua in opleiding aan de Militaire Academie in Madrid. Hij hoopt op een carrière in het leger. Maar als zijn vader wordt vermoord betekent dat het einde van zijn droom.

Cristela, zijn geliefde, moet Spanje ontvluchten en trekt de Pyreneeën over naar Frankrijk, waar ze trouwt met iemand anders. Attua verneemt niets meer van haar en gaat ervan uit dat ze is overleden. Hij trouwt met een andere vrouw dan zijn grote liefde. Maar Attua en Cristela blijven, zonder het van elkaar te weten, geobsedeerd door hun liefde voor elkaar. En al wordt Attua’s leven sterk bepaald door de burgeroorlog, door de cholera en door natuurgeweld, hij verliest niet alles: aan het eind van zijn leven keert Cristela bij hem terug.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
496
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Eerste editie
09 oktober 2018
Laatste editie
16 oktober 2018
ISBN
9789028427631 , 9789028443136


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Keuze van de redactie
Eline van der Boog Hebban Recensent

Een tijdloze strijd tussen gevoel en verstand

door: Eline van der Boog 1 reactie

Als vuur in het ijs van Luz Gabás (1968) draait om de jonge geliefden Attua en Cristela. De twee moeten noodgedwongen uit elkaar gaan als een burgeroorlog het negentiende eeuwse Spanje teistert. Hoewel hun liefde voor elkaar wel voorbestemd lijkt te zijn, stuurt het lot genadeloos diverse...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Als vuur in het ijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.