Arsène Lupin versus Herlock Sholmes

7

Artikelen 1

‘Wees gewaarschuwd, goede lezer, bij de eerste ontmoeting raak je gecharmeerd, de volgende keer ben je verkocht en nadien wil je Arsène Lupin volgen waar hij je ook naar toe voert.’ Uit het voorwoord van Bart Van Loo. Arsène Lupin versus Herlock Sholmes is het tweede boek over de gentleman inbreker en verscheen in 1908. Het bevat twee verhalen waarin Lupin in het hart van Parijs het opneemt tegen Herlock Sholmes, een transparante verwijzing naar Sherlock Holmes, de beroemde detective uit de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle. Holmes kwam voor het eerst ten tonele in de bundel Gentleman inbreker, maar na juridische bezwaren van Conan Doyle, moest de naam worden veranderd. Maurice Leblanc (1864-1941) schreef zijn eerste verhaal met in de hoofdrol Arsène Lupin in 1905 voor het tijdschrift Je Sais Tout. Het was onmiddellijk een groot succes, een nieuwe literaire held was geboren.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
220
Laatste editie
09 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789492068040


Artikelen over Arsène Lupin versus Herlock Sholmes

Hebban Sterrenparade (21)
12 juni 2016 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,50
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Genieten met deze charmante, maar niet te vertrouwen gentleman-inbreker!

door: Mieke Schepens 1 like
Ondanks dat het steeds korte verhalen zijn die je leest, leest het als één prachtig verhaal over Arsène Lupin en zijn tegenstanders. De auteur beschrijft Frankrijk en zijn cultuur zo mooi waardoor je niet anders kunt dan met open mond van verbazing, verder lezen en genieten van de tijd waarin...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic