Advertentie
Bakken met haver

Bakken met haver

3
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 3
Culinair Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
Lekkere appeltaart, cheesecake, kruidkoek of kokosmakronen zonder suiker, zoetstoffen of tarwe. In Bakken met haver presenteert Natascha zestig recepten voor heerlijk klein en groot gebak zoals koekjes, cake en taarten maar bijvoorbeeld ook voor scones en pasteien. Als basis gebruikt ze haver in plaats van tarwe. De smaakmaker suiker wordt vervangen door onder meer de subtielere smaken van echte vanille, kokos en kaneel. Van haar grootvader die bakker was leerde Natascha van der Stelt ambachtelijk brood en banket bakken. Nu associeert ze bakken met feest en het leven vieren. Er gaat voor haar geen verjaardagsfeest voorbij zonder dat ze de dagen ervoor uitgebreid taarten, cakes en koekjes heeft gebakken. Met dit fraai gefotografeerde bakboek hoopt ze dat de lezer die besluit te minderen of te stoppen met suiker ervaart dat je dankzij Bakken met haver toch kunt blijven genieten van een koekje bij de koffie of thee of een lekker stuk taart op een verjaardag.

Twee grote passies van Natascha van der Stelt zijn lezen en bakken. Zolang ze zich kan herinneren leest, of beter gezegd verslindt ze boeken. Toen Natascha er in slaagde om van boeken en lezen haar werk te maken, was dat een droom die werkelijkheid werd. Op haar 14e begon Natascha met bakken, en is daar nooit meer mee gestopt. In 2015 gooide Natascha haar eetpatroon drastisch om. Vanaf die dag at ze niets meer met 'snelle koolhydraten', zoals suiker, honing, zoetstoffen, tarwe, aardappelen en witte rijst. Na een dag was haar bloedsuikerspiegel stabiel en had ze geen last meer van dips en kicks. Na een paar maanden verdwenen haar gewrichtsklachten en klachten die wezen op een beginnende diabetes 2. Binnen een week had Natascha zin om iets te bakken, omdat ze iets anders voor de lunch wilde dan soep of salade. Ze verving de tarwe door haver en liet de suiker weg. De eerste baksels waren veelbelovend en nodigden uit tot verdergaan. Ze bedacht steeds meer eigen recepten. Al bakkend, schrijvend en fotograferend voor haar boek besloot ze om ook van bakken haar werk te maken.
Genre
Culinair
Eten en drinken algemeen
Uitgeverij
Aerial Media Company B.V.
Laatste editie
29 maart 2017
ISBN
9789402601732 , 9789402601732 , 9789402601732 , 9789402601732
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

De lekkerste gezonde varianten

door: Sandra Hutchison 2 likes
Natascha van der Stelt noemt haar eerste bakboek een verslag van een culinaire ontdekkingstocht. In Bakken met haver tovert ze -een op het eerste gezicht saai ingrediënt – om in de lekkerste recepten. Met behulp van de door haar aangepaste klassieke recepten maak je nu thuis ook zelf de...

Een boek dat het eens over een andere boog gooit

door: Demandiekokenkan 2 likes
We delen een passie voor koken en uitgeverij. Ze is naast een lief persoon ook nog een taalwonder want zij deed de culinaire redactie van mijn boek. In “Koken met haver” laat Natascha zien dat je met haver(mout) en ook nog zonder suiker (dus ook geen kokosbloesemsuiker of honing) toch lekker...

Haver is gezond en lekker veelzijdig!

door: Sandra R. 1 like
Dit bijzondere boek ‘Bakken met haver’ van Natascha van der Stelt ligt sinds kort in de winkel. Waarom bijzonder? De recepten zijn écht 100% suikervrij, ze gebruikt dus ook geen honing, agavesiroop of andere zoetstoffen. Alle baksels zijn bovendien tarwevrij en voor een groot deel ook...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook