Bloedrechters

12

Artikelen 1 Spots 1

Commissaris Kostas Charitos van de Atheense politie is ten einde raad wanneer hij hoort dat zijn dochter Katerina en haar vriend zich bevinden op een zojuist gekaapte autoveerboot. De daders zijn Griekse terroristen die in de oorlog in voormalig Joegoslavië aan de kant van de Servische Bosniërs hebben meegevochten en zich schuldig hebben gemaakt aan massamoord op moslims.

Met de kaping willen de terroristen afdwingen dat ze niet zullen worden berecht door het vredestribunaal in Den Haag. Vanuit een crisiscentrale op Kreta probeert een antiterreurbrigade de situatie op te lossen, maar Charitos is daarbij niet welkom.

Terwijl Griekenland ademloos afwacht hoe het drama af zal lopen, stort de radeloze Charitos zich op zijn werk: hij moet een gemaskerde man zien te stoppen die 's nachts als een engel des doods door de wijken van Athene dwaalt en die bekende homoseksuele acteurs uit televisiereclames executeert.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Vasikos metochos
Serie
Kostas Charitos (4)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
23 maart 2012
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789022995990 , 9789044965162


Artikelen over Bloedrechters

Bestemming: Griekenland
17 juni 2016 3 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur Club / ‘Schaduwreis’, de allereerste koepelroman
11 juli 2018 9 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Hopen op een knaller

door Manon Hendriks op 28-10-2009

Bloedrechters is het vierde boek van Petros Markaris met commissaris Kostas Charitos in de hoofdrol. Deze keer wordt het wel heel persoonlijk voor Charitos, wanneer zijn dochter Katerina en haar vriend zich op een veerboot bevinden die gekaapt wordt door terroristen. De veerboot dobbert voor de kust van Kreta, maar zolang de terroristen hun identiteit niet prijsgeven, kunnen de autoriteiten...

Lezersrecensies (1)

door: Mary Jooren 1 like
Charitos moet zich druk maken om twee dingen: de kaping van een schip met zijn eigen dochter aan boord, en een seriemoordenaar in Athene. Al vrij snel lijkt de kaping met een sisser af te lopen en alleen van belang te zijn om de verhouding tussen Charitos en zijn baas te herzien, maar gaandeweg...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic