Borgen

15

Artikelen 1 Lijsten 2

Borgen, de veelgeprezen Deense dramaserie waarin een vrouwelijke premier aan de macht komt, verhaalt van de verstrengeling tussen politici, journalisten en spindoctors – een verstrengeling die grote persoonlijke offers eist. De serie, die wereldwijd wordt uitgezonden, is bekroond met een BAFTA Award voor beste televisieserie, de Prix Italia en de FIPA d’Or voor beste dramaserie.

Jesper Malmose heeft de originele televisiescripts, naar idee van Adam Price, bewerkt tot een meeslepende en spannende roman. Deze roman volgt de plot van het eerste seizoen, maar gaat dieper in op de karakters en het politieke machtsspel – een aanrader voor alle liefhebbers van de dramaserie over de ambitieuze Birgitte Nyborg.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Borgen
Genre
Thrillers & Spanning , Literatuur & Romans
Vertaald door
Kor de Vries , Lammie Post-Oostenbrink
Laatste editie
26 april 2013
Uitgeverij
Q
ISBN
9789021446691 , 9789021446707


Artikelen over Borgen

Politieke thrillers
21 januari 2016 5 likes
  Meer artikelen

Hebban recensie

Saai!

door Michael Berg op 06-08-2013

Het is vrij gebruikelijk dat succesvolle romans worden verfilmd of dat er een televisieserie van wordt gemaakt. Het omgekeerde komt veel minder voor. Borgen is zo'’n uitzondering. De veel bejubelde Deense televisieserie over de ambitieuze politica Brigitte Nyborg is er nu ook als roman. Jesper Malmose, een Deense scenarist en vertaler, heeft in nauwe samenwerking met Adam Price, de schrijver en...


Lezersrecensies (1)

Borgen: veel moddergooien, weinig inhoud

door: veravb 1 like
De serie Borgen heb ik niet als tv serie gezien dus ik kan niet beoordelen wat beter is. Birgitte Nyborg is succesvol politica, gehuwd en heeft twee kinderen. Een beetje onverwacht wint haar partij de verkiezingen en wordt ze minister-president. Al voor het zover is, krijg je een inkijk in het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic