Ceders in de sneeuw

41

Artikelen 1 Spots 1 Top25's 3

Ceders in de sneeuw is een literaire misdaadroman over dramatische misverstanden en giftige afgunst. Thema´s als de psychologie van een kleine dorpsgemeenschap, racisme en de strijd tussen mens en natuur vormen een geraffineerd en spannend geheel. Het jaar is 1954, de plaats een dunbevolkt eiland aan de Amerikaanse westkust; David Guterson heeft in zijn debuutroman Snow Falling on Cedars (Ceders in de sneeuw), inmiddels uitgegroeid tot een internationale bestseller, zijn personages zorgvuldig van het hier en nu weggehouden.

Ook het drama zelf is afstandelijk en verstild: op het eiland San Piedro vindt negen jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog een rechtzaak wegens een weinig spectaculaire moord plaats - het slachtoffer, een Amerikaanse visser, is gevonden in een van zijn eigen drijfnetten, de verdachte is een visser van Japanse origine. De gebeurtenissen in de kleine, door hevige sneeuwval geïsoleerde rechtszaal staan centraal in de roman, maar van daaruit waaiert het verhaal uit tot ver terug in de tijd, zodat langzaam maar zeker de tragische achtergrond van de dood van Carl Heine zichtbaar wordt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
A. van der Mijn
Laatste editie
01 maart 2003
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789046140406 , 9789053333921 , 9789053336564 , 9789053337257 , ...


Artikelen over Ceders in de sneeuw

  Meer artikelen


Door lezers

Passie voor letteren / Zin in mijn Hebban Reading Challenge 2018
05 januari 2018 34 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Episch én intiem

door: Kaj Peters 2 reacties 1 like
Diep in mij huist het verlangen om baan en woning op te geven voor een simpel bestaan midden in Noord-Amerikaans natuurschoon. Schrijvers als David Guterson weten zóóóó treffend de romantiek te schetsen van leven en lijden in het plattelandsbestaan. Hier beschrijft hij een epische...

Recensie Ceders in de sneeuw

door: ennie 1 like
Dit boek gaat over een rechtszaak. Een rechtszaak op het eiland San Piedro, dat ligt voor de Amerikaanse westkust. In die zin zou je het boek een misdaadroman of een detectiveroman kunnen noemen. Maar voor het verhaal alleen hoef je dit boek niet te lezen. Het zou te veel inspanning en concentratie...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic