Christus wordt weer gekruisigd

11

Artikelen 1 Top25's 3

Na het succes van Leven en wandel van Zorbás de Griek nu het magnum opus van Nikos Kazantzakis.In de jaren na de Russische Revolutie van 1917 komt een groep haveloze vluchtelingen een welvarend Grieks dorp in het toen nog Osmaanse Turkije binnenlopen. De vluchtelingen – vrouwen, oude mannen en kinderen, onder aanvoering van een bejaarde priester – zijn Grieken die door de Turken verdreven waren omdat ze steun verleenden aan Griekse opstandelingen.Maar de dorpelingen bejegenen de nieuwkomers zeer vijandig, daartoe aangezet door de notabelen van het dorp. Enkele jongeren ontfermen zich echter over de noodlijdenden. Zij bereiden zich voor op het passiespel en identificeren zich zo sterk met hun rol dat de dorpswerkelijkheid en het lijdensverhaal van Christus in elkaar beginnen over te vloeien. Tot het bittere einde.Christus wordt weer gekruisigd is Kazantzakis' meest ambitieuze roman. Zijn politieke en religieuze opvattingen krijgen gestalte in de aardse en levensechte wereld van een dorp, bevolkt door levensechte personages – een wereld vol kommer en humor. Een onvermoed actuele roman over onze eigen tijd, waarin mensen op de vlucht zijn voor oorlog en armoede.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
464
Laatste editie
12 maart 2016
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426573 , 9789028441699


Artikelen over Christus wordt weer gekruisigd

Hebban Sterrenparade (14)
24 april 2016 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Libris voor 20,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 20,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Een actuele klassieker

door: maxima 1 reactie 2 likes
Opvallend actueel is Nikos Kazantzakis' klassieker uit 1948, waarin mensen op de vlucht zijn voor oorlog en armoede. In 'Christus wordt weer gekruisigd' vervlecht hij de tegenstelling tussen 'hoog en laag' ingenieus door het hele boek. De grootste tegenstelling is er tussen de vluchtelingen op de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic