Dans met een engel

70

Top25's 1

In een eenvoudige hotelkamer in Zuid-Londen wordt het lijk van een jonge Zweed gevonden. Hij is vermoord. Kort daarna vindt een soortgelijke moord plaats in G'org. De bloedige voetsporen wijzen erop dat er in de kamer een macabere dans is opgevoerd. Voor de 37-jarige hoofdinspecteur Erik Winter vormt dit het begin van een van de pijnlijkste onderzoeken waar hij ooit mee te maken heeft gehad. Hij stuit op een luguber crimineel netwerk dat 'Snuffmovies' produceert en verspreidt.

Dans met een engel is een roman over de verborgen kanten van de menselijke psyche, verteld met kracht en compassie. In 1997 kreeg dit onthutsende boek de Grote Prijs voor de beste Zweedse thriller met de volgende motivatie: 'Een roman die met overtuiging en op persoonlijke toon een van de nachtmerrieachtige kanten van onze huidige samenleving schildert.'

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Dans med en ängel
Serie
Erik Winter (1)
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
10 maart 2010
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789056722746 , 9789068016925 , 9789056721138 , 9789022995921 , ...
Advertentie

Lezersrecensies (2)

dans met een engel

door: M.Jeanne 1 like
het is het eerste boek dat ik lees van die auteur en eerlijk gezegd, het spreekt me niet zo aan. Het is verwarrend, onsamenhangend en veel bladvulling. Ik ga de volgende ook nog proberen, maar indien het weer zo is stop ik met die schrijver.
ebook

door: Christine-157 1 like
Edwardson heeft een hele aparte vertelstijl. Korte, soms afgekapte dialogen. Je moet heel dikwijls goed tussen de regels kunnen lezen om het verhaal altijd goed te volgen. Het lijkt wel alsof Edwardson 'denkt' dat jij als lezer zijn onuitgesproken gedachtengang kan volgen. Bij de les blijven is dus...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic