De aftakeling van Vladimir P.

7

Artikelen 2 Lijsten 1

Een datsja vlak buiten Moskou, twintig jaar in de toekomst. De ooit zo machtige Vladimir Poetin is aan het dementeren, omringd door een schaar aan bedienden, maar verder grotendeels vergeten. Hij slijt zijn dagen met (denkbeeldige) grimmige gesprekken met voormalige vrienden, vijanden en alles daartussenin. Ondertussen benut het personeel elke mogelijke kans om geld achterover te drukken uit de schijnbaar onuitputtelijke reserves van hun werkgever. Zijn integere verpleger is de enige voor wie Poetin bovenal een zorgbehoevende patiënt blijft. Deze Sheremetev is de laatste eerlijke man in de hele coterie – totdat zelfs hij gedwongen wordt te kiezen tussen stelen of bestolen worden. 'De aftakeling van Vladimir P.' is een directe nazaat van Orwells Animal Farm en Gogols Revisor – een absurdistische, met wodka doordrenkte tragikomedie, met in de hoofdrol een man die zijn ethische houvast kwijt dreigt te raken door een van macht en corruptie beheerste wereld. Een wereld die verdacht veel lijkt op het Rusland dat Poetin ooit zal achterlaten.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
18 mei 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025446871 , 9789025447526


Artikelen over De aftakeling van Vladimir P.

Hebban Sterrenparade (36)
25 september 2016 3 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €23,99 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Joop Rose Hebban Recensent

Macht, hebzucht en onwetendheid in Rusland

door Joop Rose op 06-06-2016

In een afgelegen buitenplaats wacht Vladimir P., een voormalig president van Rusland, op zijn einde. Zelf heeft hij dat niet zo in de gaten want hij is dementerend en denkt nog steeds president te zijn.

Auteur Michael Honig werkte zelf als arts in een ziekenhuis waar hij met dementie te maken had. Hij kent het ziektebeeld en weeft op een rustige manier de achteruitgang van de patiënt in het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic