Advertentie
De blauwe sleutel

De blauwe sleutel

7
Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

Mark vulde de waterkoker en schrok van de beweging die hij via het glas van de magnetron zag. Hij draaide zich met een ruk om en keek recht in het weerzinwekkende beschilderde gezicht dat voor het keukenraam verscheen. Een capuchon was over het hoofd getrokken en slierten touwerig haar markeerden het gezicht. Het haar leek bewerkt, het had wat weg van opgedroogde modder. Het gezicht vertrok geen spier en keek alleen maar. Mark hapte naar adem want dit gezicht had hij lang geleden al eens gezien, maar waar en wanneer? Hij kon niet goed nadenken, strompelde naar de keukendeur en liep naar buiten.

Als de Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden midden in de nacht een melding krijgen over de vondst van een ontzield lichaam op een rotonde, treffen ze ter plekke een weerzinwekkend en bizar tafereel aan. Ze zien daar een man, vastgebonden aan een wegwijzer, met een verbaasde uitdrukking op zijn gezicht bij wie met kracht een pijl precies tussen zijn ogen is geschoten. Het gaat om een welgestelde ondernemer, Jan van Oostdijk.
Het is het begin van een reeks moorden, die hun sporen hebben in een ver verleden. Frank wordt met zijn eigen jeugd geconfronteerd en vindt het moeilijk, bij deze zaak, de nodige professionele afstand te bewaren. En Gerard heeft te kampen met een traumatische gebeurtenis die hem heftige nachtmerries bezorgt.

Langzamerhand wordt duidelijk wat er zich in het verleden allemaal heeft afgespeeld en hoe de ingenieuze seriemoordenaar stap voor stap een plan voor een grote wraakactie ten uitvoer brengt.

Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Serie
Gerard van Dongen en Frank van der Linden (3)
Aantal pagina’s
395
Uitgeverij
Elikser B.V. Uitgeverij
Laatste editie
25 juni 2018
ISBN
9789463650670
+Boekinformatie wijzigen

Andere media

VN:

Door lezers

Thriller Café / De 40ste Detective en Thriller Gids onder de loep
19 juni 2019 14 reacties
Thriller Café / Thrillers waar muziek in zit
14 september 2018 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Greet Braem Hebban Recensent

Klassiek maar zeer lekker leesvoer

door Greet Braem op 21-08-2018

Op een rotonde wordt een lijk aangetroffen. Met een pijl tussen de ogen. Het blijkt om een rijke ondernemer te gaan. Het is het begin van een reeks moorden die steeds luguberder worden. Al snel is duidelijk: hier is een seriemoordenaar aan het werk.

De blauwe sleutel is het derde boek met de rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden in de hoofdrol. Eerder verschenen in de serie Het...


Lezersrecensies (2)

Verrassend, vlot geschreven misdaadverhaal

door: Silvia van Elzelingen
Ronald van der Pol (1962) is al ruim 30 jaar werkzaam in de financiële sector maar heeft daarnaast altijd een passie voor kunst en cultuur gehad. Al lange tijd koesterde hij de wens om zelf te gaan schrijven en in 2008 heeft hij dat omgezet in daden. Zijn eerste boek, de thriller ‘Het groene...

De blauwe sleutel: fijne thriller!

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
De Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden krijgen ’s nachts een melding over een levenloos lichaam op een rotonde. De werkelijkheid is vele malen gruwelijker dan de melding doet vermoeden. Het lijk heeft een pijl tussen de ogen en is vastgebonden aan een verkeersbord....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook