Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ronald van der Pol

Ronald van der Pol (Driebergen, 1962) is sinds 2008 actief als schrijver. Zijn eerste boek, de thriller Het groene huis, werd in 2010 in een beperkte oplage uitgebracht. 

Hoewel hij zich wilde toeleggen op het schrijven van thrillers, werd Van der Pol in 2011 gevraagd om een fantasyboek te schrijven ten behoeve van het KiKa-project 1000Wishes. Dit resulteerde 
in het jeugdboek Eric en het land van duizend wensen  (2012) over een 9-jarig jongetje dat strijdt tegen kanker. Het boek diende als basis voor de rockopera 1000Wishes van de Haagse rockband PBII. De opbrengsten van het boek kwamen ten bate van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Van der Pol werd voor zijn inspanningen genomineerd voor Z-O-U-T schrijver van het jaar 2013, een initiatief van de regionale bibliotheken in Zuid-Oost Utrecht.

Zijn tweede thriller De witte generaal  verscheen in 2014. Net als in Het groene huis  zijn de hoofdrollen weggelegd voor de Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken