“Vanaf de eerste bladzijde houdt Ronald van der Pol de spanning strak opgeschroefd.”
Galeriehoudster Tess Maeseik staat aan de vooravond van de opening van haar nieuwste expositie wanneer haar leven onverwacht een duistere wending krijgt. Een dag voor de opening merkt ze dat ze door een vreemde man wordt gevolgd. De spanning die dat oproept, blijkt een voorbode van iets groters. Tijdens de feestelijke avond strompelt een onbekende, verzwakte man op haar af. Voor haar voeten zakt hij in elkaar en weet nog net te zeggen: “Ik moet je iets vertellen, wij hebben iets gemeen.” Dan sterft hij – zonder verdere uitleg.
Wat volgt is een intrigerende zoektocht naar de waarheid. Gedreven door nieuwsgierigheid en een diep gevoel van verbondenheid, besluit Tess uit te vinden wie deze man was en wat hem met haar verbindt. Haar vastberadenheid brengt haar in conflict met de politie, maar niets kan haar nog tegenhouden.
Ronald van der Pol weet met deze thriller de lezer vanaf de eerste bladzijde te grijpen. De spanning wordt zorgvuldig opgebouwd en blijft moeiteloos overeind gedurende de volledige 503 pagina’s. Zijn filmische schrijfstijl en het meeslepende tempo maken dat je het verhaal bijna als een film voor je ziet — een reis vol geheimen, intriges en onverwachte wendingen, tussen Praag en Nederland.
“Je hebt het gevoel een film binnen te stappen — zo levendig en beeldend schrijft Van der Pol.”
De personages zijn met diepgang neergezet, waardoor je gemakkelijk meeleeft met Tess en haar onverzettelijke drang om de waarheid te achterhalen. De plot twisten volgen elkaar in hoog tempo op en zorgen ervoor dat je blijft lezen.
Met deze nieuwe thriller levert Ronald van der Pol een spannende, filmische en meeslepende leeservaring af die nog lang nazindert. Een absolute aanrader voor liefhebbers van actie, mysterie en psychologische diepgang