“Petra Spark doet het weer: meeslepend en intens.”
“Een thriller die alles heeft: spanning, emotie en een plot dat je compleet verrast.”
Twee verschillende opdrachten maken de demonen en herinneringen uit het verleden van Robin Pauwels en haar assistent Kevin wakker. Terwijl ze enerzijds op zoek gaan naar de echtgenoot van een vooraanstaand lid van het Europees Parlement, worden ze anderzijds geconfronteerd met de mysterieuze verdwijning van een dakloze jongen. Tijdens hun onderzoek worden Robin en Kevin gedwongen hun eigen monsters en littekens uit het verleden onder ogen te zien. Het wantrouwen tegenover iedereen om hen heen groeit, want niemand lijkt betrouwbaar. De zoektocht naar de waarheid blijkt bovendien een gevaarlijke onderneming, waarbij ze hun leven niet zeker zijn.
Petra Spark heeft inmiddels zeven thrillers op haar naam staan. Meerdere daarvan heb ik al met veel plezier gelezen – en nog nooit ben ik teleurgesteld. Zo ook niet door Achter haar schaduw. Deze thriller bezit opnieuw een sterke spanningsboog, meeslepende karakters en een intrigerende verhaallijn die het duo Robin en Kevin een bijna filmisch karakter geeft.
Spark schrijft op een pakkende en vlotte manier, waardoor het verhaal onder je huid kruipt. Niemand lijkt te vertrouwen, en dat groeiende wantrouwen voel je als lezer zelf ook. Het is een heerlijk spannende zoektocht naar de waarheid waarin Robin en Kevin schitteren; beiden roepen empathie op, en het beladen verleden geeft het verhaal extra diepgang. Spark bouwt de spanning gedegen op waardoor wegleggen een onmogelijke oplossing lijkt. Niets is wat het lijkt en de lezer zal meermaals worden verrast door weer een nieuwe plotwending.
“De waarheid in Achter haar schaduw is donkerder dan je ooit had kunnen vermoeden.”
De titel Achter haar schaduw is niet alleen goed gekozen, maar draagt het verhaal volledig. Door de verhaallijn uit het verleden krijgt het geheel een extra emotionele lading, die tot het einde toe ongrijpbaar blijft. Het plot weet bovendien te verrassen – een ontknoping die je niet ziet aankomen.
Een spannend, meeslepend en diepgaand verhaal dat je in één ruk wilt uitlezen.
Een spannend, meeslepend en diepgaand verhaal dat je in één ruk wilt uitlezen.