"Een avonturenthriller die je niet snel loslaat."
“Een avontuurlijk schouwspel, vol intriges en dubbele agenda`s.”
In Zuid-Afrika onderzoekt inspecteur William Botha een zaak waarin een dode buffel en menselijk bloed worden gevonden. Samen met Dinah Lewis, die terugkeert om haar verleden onder ogen te zien, stuit hij op een meedogenloos netwerk van stropers. Wanneer er ook een kind verdwijnt en William persoonlijk wordt geraakt, wordt de dreiging levensgevaarlijk.
Het zal de lezer al snel duidelijk worden dat er een avontuur vooraf gegaan is aan Buffelbloed, men zal proeven dat dit niet de eerste kennismaking is tussen de personages in dit deel van de Wildlife crimes. Ook zal men er snel achter komen dat de auteur niet van Nederlandse origine is, de Vlaamse Vivian Helena gebruikt net even een andere woordkeuze als die men hier zal gebruiken, vervelend? Nee zeker niet, het heeft iets verfrissends, ook de gehele setting van de wildernis, welke door Helena zeer kleurrijk is beschreven, en corruptie, die voelbaar is en kwetsbaar maakt, is vernieuwend en spannend. Dit avontuur wordt vanuit het perspectief van Dinah en William geschreven, op een zeer originele manier zal William menigmaal een glimlach om de lippen van de lezer weten te veroorzaken, zijn personage heeft iets ondeugends en aandoenlijks, Dinah daarentegen is, daadkrachtig, beschadigt en puur
Vivian Helena schrijft met kleur, vaart en detail – een avonturenthriller die je niet snel loslaat.
De Avontuurlijke lading geeft dit verhaal een heel speciale vibes, en door de onderlinge verstandhoudingen en het broeiende effect, zal dit een boek zijn dat naast spanning ook romantiek uitademt, het is met recht een avonturen thriller te noemen, door de sterk beschreven details is het een verhaal dat maar moeizaam losweekt van de lezer. Wel is het open einde iets waar wellicht een meer completere/ afgesloten draai aan had mogen worden gegeven, met een lichte teleurstelling sloot ik het boek, ik was er namelijk zeker nog niet klaar mee. Dinah, William en Lucas smaken naar meer, samen op avontuur genietend van de spanning en de wildernis van Zuid-Afrika, dat staat mij wel aan en ik wil toch ook wel heel graag weten hoe het verhaal nu echt afloopt!