De Eigenander

4

Artikelen 1

Dolph Kohnstamm (1937) was dertig jaar hoogleraar ontwikkelingspsychologie aan de universiteit Leiden. Vanuit een fascinatie verzamelde hij honderden herinneringen over het moment van zelfbewustzijn in de kindertijd en bundelde deze inzichten voor een groot publiek in 'Ik ben ik, de ontdekking van het zelf' (2002).
In De Eigenander - een ik in mij, wordt dieper ingegaan op het thema zelfbesef, zelfgevoel en zelfreflectie. Een rijke en gevarieerde analyse, doorspekt met nieuwe ik-besef herinneringen en ervaringen van lezers, lezeressen en voorbeelden uit Nederlandse en internationale literatuur.
De eigenander is volgens Kohnstamm een door de eigen hersenen geproduceerde tweede intelligentie waarvan de werkzaamheid in het bewustzijn van het Ik kan komen. Een mens raakt dan in gesprek met zichzelf.
De eigenander kan het Ik in zo'n interne dialoog op gedachten en ideeën brengen en oplossingen bedenken voor vragen of problemen waar het Ik mee zit.
Voor iedereen die zich uit persoonlijke interesse of beroepsmatig bezighoudt met psychologie is het boek een uitnodiging om op zelfonderzoek uit te gaan.

Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
184
Laatste editie
07 april 2016
Uitgeverij
Nieuwe Druk
ISBN
9789492020130


Artikelen over De Eigenander

Hebban Sterrenparade (20)
05 juni 2016 2 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €17,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Marjan van Druenen Hebban Recensent

In gesprek met jezelf

door Marjan van Druenen op 25-09-2016

Ik ben ik; de ontdekking van het zelf dat in 2002 verscheen, is de voorloper van ‘De Eigenander’. In beide boeken schrijft Dolph Kohnstamm, echtgenoot van de welbekende Rita Kohnstamm, over het ineens doorbrekende ik-besef. Geïnspireerd door Carl Gustav Jung die in een interview zegt dat hij op elfjarige leeftijd opeens het inzicht kreeg: ‘nu ben ik ik en niet iemand anders’. Dit besef en het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic