De geschiedenis van mijn tanden

5

Artikelen 1

Gustavo 'Snelweg' Sánchez is een man met een missie: hij is van plan zijn afzichtelijke gebit tot de achterste kies te vervangen. Hij heeft een paar vaardigheden die hem bij dat voornemen moeten helpen: hij is - na twee glazen rum - in staat Janis Joplin na te doen, hij weet hoe je Chinese gelukskoekjes moet interpreteren, hij kan een ei rechtop op tafel zetten en op zijn rug op het water drijven. Én hij is 's werelds beste veilingmeester - hoewel misschien niet iedereen dat zal beseffen, want hij is van nature nogal verlegen.

Nadat grootmeester Oklahoma en de beroemde countryzanger Leroy Van Dyke hem het veilen hebben bijgebracht, reist Snelweg de wereld over. Niet alleen om zijn collectie 'memorabilia' te completeren, maar ook om het perfectioneren van zijn eigen specialiteit: de allegorische veiling. In de zoektocht naar een perfecte stel parelwitte tanden, spreekt hij ongewone manieren aan om de fondsen te werven, culminerend in de verkoop van de kroonjuwelen van zijn collectie: de tanden van 'de infame infamen' - Plato, Petrarca, Chesterton, Virginia Woolf, et al.

Met elegantie, humor en een aanstekelijke ongeremdheid neemt Valeria Luiselli ons mee op een eigenzinnige en hilarische reis die de lezer laat nadenken over kunstwerken, hun waarde en de manier waarop ze in de markt worden gezet. De geschiedenis van mijn tanden combineert de humor van Tristram Shandy met de diepgang van Luiselli's eigen essays uit Valse papieren.

'Een heerlijke, niet te definiëren roman. Er klinkt een onstilbaar verlangen naar het vertellen van verhalen op uit deze pagina's.' Publishers Weekly

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Karaat
ISBN
9789079770212


Artikelen over De geschiedenis van mijn tanden

Hebban Sterrenparade (22)
19 juni 2016 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Een ‘samenwerkingsboek’

door: Guus Bauer 1 like

De Mexicaanse schrijfster Valeria Luiselli (1983) wordt in eigen land een literair enfant terrible genoemd. Is zij tegendraads? Eerder onbevangen en uitermate intelligent tegelijk. Haar werk heeft een vreemde afstotende aantrekkingskracht, er gaat een zekere niet helemaal te duiden stoerheid van...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic