De hemel verslinden

52

Artikelen 2 Spots 2 Top25's 2

Teresa verruilt iedere zomervakantie samen met haar vader hun woning in het drukke Turijn voor het huis van haar jeugd op het Italiaanse platteland. Het zijn saaie, bloedhete vakanties, totdat ze op een dag drie jongens bespiedt die naakt in het zwembad zwemmen: Nicola, Tommaso en de zonderlinge maar charismatische Bern. Ze zullen Teresa’s leven voor altijd tekenen. De drie halfbroers worden samen opgevoed door Nicola’s religieuze ouders en hebben een complexe en intieme band. Maar Teresa zal snel ontdekken dat niets is wat het lijkt en haar idyllische zomers, die ze steeds vaker met Bern doorbrengt, komen tot een abrupt einde. De jongens worden volwassen en hun vriendschap wordt tot het uiterste getest door hun tegenstrijdige visies op de wereld en hun conflicterende overtuigingen. 

De hemel verslinden
 omspant twintig jaar en vier levens. Het is een epische en intense roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
496
Laatste editie
30 oktober 2018
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789403132600 , 9789403133102


Artikelen over De hemel verslinden

Boekblik #4: Van Hank Green tot Tolkien
15 oktober 2018 6 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur Club / Parels oktober – november 2018
03 oktober 2018 9 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Protagonisten blijven fors nazinderen

door Guy Doms op 21-11-2018

Na twee succesrijke romans en een autobiografische novelle, is het nu de beurt aan De hemel verslinden om de bankrekening van Paolo Giordano (1982) extra aan te dikken. In dit boek kruipt de Italiaanse gelauwerde auteur onder de huid van een vrouwelijk hoofdpersonage.

De veertienjarige Teresa beleeft elk jaar haar zomervakantie samen met haar vader op de masseria (boerderij) in Speziale, waar ook...


Lezersrecensies (1)

Niet mijn smaak!

door: Mathieu 1 like
Na lezing begrijp ik beter waarom dit boek zo hoog scoort op de bestsellerlijst. Het is een zorgvuldig gecomponeerde compilatie van themas die het goed doen bij het grote publiek: milieuactivisme, krakersbeweging, kinderloosheid, liefde en vriendschap, religieus fanatisme, vader/dochter relatie,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic