De joodse keuken van Minsk tot Marrakesh

2

Artikelen 3

Traditionele joodse recepten in een nieuw jasje
De gerechten uit De Joodse keuken van Minsk tot Marrakech zijn eenvoudig te bereiden met gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Janna Gur is er met dit boek in geslaagd de 'ziel' van de gerechten te vangen, dat ongrijpbare aspect dat het eten net dat beetje extra smaak geeft.

'Overal waar joden zich door de eeuwen heen vestigden, ontwikkelde zich hun kookstijl onder invloed van de ingrediënten en kookkunst van het land waar ze leefden. Janna Gur presenteert met aantrekkelijke fotografie de Top 100 aller tijden van de beste recepten uit de Asjkenazische en de Sefardische keuken.' - Emile Schrijver, directeur Joods Historisch Museum

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
08 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789089896650


Artikelen over De joodse keuken van Minsk tot Marrakesh

Hebban Culinair Weekoverzicht #45
07 november 2015 2 likes
De Joodse keuken
06 november 2015 2 likes
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Een spannend kookboek dat inspireert en uitdaagt

De culinair journaliste en kookboekenschrijfster Janna Gur is geboren in Riga, Letland en verhuisde op vijftienjarige leeftijd naar Israël. In haar jeugd had ze al kennisgemaakt met de Joodse keuken. Alhoewel het gezin niet het Joodse geloof praktiseerde en ook geen Joodse feestdagen vierde kwamen er toch regelmatig gerechten uit de Joodse keuken op tafel. Die recepten worden nu eenmaal van...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic