De klank van de stad

De klank van de stad

1
Rank 5393 Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Spots 1   Topics 0

Alle wegen leiden naar Venetië, de plek in het noorden van Italië waar alle bezoekers een stuk van hun hart achterlaten. Venetië is ook de zinkende stad, symbool voor een Europa dat in verwarring op zoek is naar zichzelf. Meer dan cijfers en begrotingen zijn het kunst en muziek die ons verbinden. Op weinig andere plaatsen ligt die gedeelde geschiedenis zo voor het grijpen. In dat levende geheugen van eeuwen Europese cultuurgeschiedenis gaan Eric Min en Gerrit Valckenaers op zoek naar de verhalen van componisten, schilders en schrijvers die onze verbeelding blijven prikkelen, van Monteverdi tot Proust, van Stravinsky tot Brodsky.

Eric Min (1959) studeerde letteren en wijsbegeerte (VUB). Als biograaf, essayist en criticus bericht hij over schilderkunst, fotografie en literatuur. Hij werkte voor De Morgen, Staalkaart en rekto:verso. Hij publiceerde biografieën van Henri Evenepoel, James Ensor en Rik Wouters. De eeuw van Brussel. Biografie van een wereldstad (1850-1914) werd in 2014 genomineerd voor de AKO-literatuurprijs.

Gerrit Valckenaers (1960) studeerde muziekwetenschappen (KU Leuven). Hij is muzikant, radiomaker en leraar muziekgeschiedenis. Voor Klara stelt hij programma’s samen als Valckenaers & Vanhoudt, Late Night Lab en On the Road. Hij componeert geregeld voor theater en dans (Het Nieuwstedelijk, Elvis Peeters, Pascale Platel, Random Scream, Fabuleus, The Colorist).

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
496
Laatste editie
09 april 2019
ISBN
9789463102056
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 34,50
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Er was eens... / Marieke's leesweken 11 en 12
25 maart 2019 36 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Marieke Scheers Hebban Recensent

Naslagwerk over Venetië en haar beroemde gasten

door Marieke Scheers op 20-03-2019

Wanneer Venetië wordt genoemd, komen er direct associaties naar boven die te maken hebben met die bijzondere stad gelegen in de Italiaanse lagune. Associaties als: gondels, carnaval, het San Marcoplein, de Rialto brug, kerken en veel kunst. Al eeuwenlang is Venetië een plaats die tot de verbeelding spreekt met de vele bruggen, pleinen en de palazzo’s aan het water. Een plaats die een rijke...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook