De kleine Johannes

127

Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 7 Top25's 17 Hebban 1000 535

'Ik zal je iets van de kleine Johannes vertellen. het heeft veel van een sprookje, mijn verhaal, maar het is toch alle­maal echt ge­beurd.'

De kleine Johannes is een uniek hoogtepunt in de Nederlandse literatuur. Vertaald in tientallen talen, onderwerp van talloze studies en boekverslagen van scholieren heeft het zichzelf bewezen als een klassiek werk dat met het verstrijken van de tijd zijn glans heeft behouden. Deze hertaling heeft de hindernissen die opgeworpen werden door het negentiende-eeuwse taalgebruik opgeheven. In sprankelende taal worden de ontwikkelingsfasen van de kleine Johannes verbeeld door personages die de natuur, de liefde, het geluk, de kennis, het spirituele en de vluchtigheid van het leven vertegenwoordigen.

De herkenbaarheid en de diepte van dit klank- en kleurrijke sprookje is in al haar eenvoud zo schitterend dat het blijft fascineren.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
30 mei 2018
Uitgeverij
Auteursdomein, Uitgeverij
ISBN
9789020444025 , 9789021495583 , 9789021497723 , 9789022305348 , ...


Artikelen over De kleine Johannes

  Meer artikelen


Door lezers

Fantastische verhalen / Sprookjes
02 november 2017 36 reacties
Scifi & Fantasy Club / Pre-Tolkien klassiekers
03 september 2017 12 reacties
  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 9,00 Bestel het ebook bij Libris voor 5,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 9,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 5,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €14,95 bij

bestellen

Advertentie

Lezersrecensies (4)

Sprookje

door: Sandra Harsveld 1 like
Wat blijft dit boek actueel. Het verhaalt over een zoektocht naar identiteit, waarbij een jongen zich vastklampt aan figuren die hem zeggen de weg naar de waarheid te wijzen. Daarnaast is het een maatschappijkritische roman en schuwt Van Eeden niet om vraagtekens bij het geloof te zetten.

Recensie van het oude, juiste boek

door: Sandra van der Zwan 2 likes
Heb natuurlijk niet deze hertaling gelezen maar het origineel. Prachtig diep symbolisch werk dat het bij nader inzien verdient nog eens gelezen te worden, maar dan wederom in de originele versie! Tip: leg de personages maar eens langs de archetypen van Jung.

een boeiend maar ook vaag sprookje met diepere achtergrond.

door: Jan86 1 like
Samenvatting: Het boek verteld het sprookje van de avonturen van de kleine Johannes, een jongetje dat eerst een elfje ontmoet ( Wedekind ) en praat met allerlei dieren.Daarna ontmoet het jongetje de kabouter Wistik, die erg gefocusd is op kennis (Wist ik) en soms ook niet alles blijkt te weten....

De kleine Johannes, een geëngageerd sprookje

door: Gigi Leestgraag 1 like
Het verhaal van De kleine Johannes werd geschreven aan het einde van de 19e eeuw ten tijde van de industrialisatie. Frederik van Eeden was een van de tachtigers. Meer doordat hij in dezelfde periode van de tachtigers schreef en behoorde tot deze kring en minder omdat hij in deze stroming paste. Hij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic