De kust

18

Artikelen 1 Top25's 1

De kust is het debuut van Sara Taylor en speelt zich af op een eilandengroep vlak voor de kust van Virginia. Het is niet veel meer dan dennenbossen, schelpenpaden, moerassen en wat vervallen huizen. Een thuishaven voor sommigen, terwijl anderen hun hele leven proberen de eilanden te ontvluchten. De kust is het thuis van Medora Slater – een vrouw die haar ouderlijk huis ontvlucht en eindigt in een relatie met Andrew Day, die haar op een dag probeert te vermoorden. En het is de plek van hun nazaten: twee families waarvan de gezinsleden onlosmakelijk met elkaar én met het land zijn verbonden en die beschikken over een ontembare wilskracht.

De kust is een adembenemende ambitieus debuut en wordt vergeleken met Wolkenatlas van David Mitchell en Bezoek van de knokploeg van Jennifer Egan. Met dit boek werd Sara Taylor genomineerd voor de Baileys Prize en de Guardian First Book Award.

‘Een opmerkelijk debuut. Sara Taylor is een geweldige verteller, met een prachtige narratieve stijl.’ – The Times

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
29 februari 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026333101 , 9789026333118


Artikelen over De kust

Sterrenparade (11)
03 april 2016
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Nathalie Vercammen Hebban Recensent

Rauwe realiteit in een sprookjesachtig decor

door Nathalie Vercammen op 15-04-2016

Een sprookjesachtige eilandengroep langs de kust van Virginia vormt het decor voor de dertien korte verhalen in Sara Taylors debuutroman De kust. De bewoners van de eilandengroep leven op afgelegen plaatsen of in kleine gehuchten, waardoor ze de hele tijd op zichzelf zijn aangewezen. Dit maakt hen niet alleen onafhankelijker, sterker, zelfverzekerder en vindingrijker, maar helaas ook soms bruter,...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic