Advertentie
De mens
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 7 3 7 2 2 1 0
Humo:

De mens

18

Gelezen 20 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 179 Favoriet 0 Recensies 3
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Een duizelingwekkende reis door de geschiedenis van de falende mens Al zeventigduizend jaar lopen wij mensen rond op deze planeet en wees eerlijk: we timmeren énorm aan de weg. Kunst, wetenschap, cultuur en handel; we maken de mooiste dingen en we planten ons voort als gekken. Maar als we zo geweldig zijn, waarom maken we er dan telkens zo'n puinhoop van? Was het wel zo'n goed idee van de Engelsman Thomas Austin om in 1859 vierentwintig schattige konijntjes mee te nemen naar Australië? Hoe gek was Mao eigenlijk toen hij besloot om alle mussen uit China te verjagen? En hoe maf waren de Sovjet-ingenieurs toen ze hun mouwen opstroopten om, als spelende kinderen aan het strand, een paar rivieren om te leggen, waardoor complete meren opdroogden. In De mens neemt Tom Phillips ons mee op een wervelende reis langs de meest geweldige en catastrofale fuck-ups van onze geschiedenis. Een frisse en relativerende kijk op het meest succesvolle wezen van onze aarde.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
Thomas Rap
Eerste editie
21 februari 2019
Laatste editie
21 februari 2019
ISBN
9789400402638 , 9789400403536


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie

De mens vernietigt zichzelf

door: Marjan van Druenen

‘Dit is een boek over mensen en ons opmerkelijke vermogen om van alles en nog wat te verkloten.’ Zo begint Tom Phillips zijn boek De Mens. Phillips is journalist en cabaretier, en dat laatste is ontegenzeglijk merkbaar in zijn boek. Zijn komische manier van schrijven tovert geregeld een lach op je...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De mens

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken