De nummers

71

Artikelen 7 Lijsten 3 Spots 2

Wanneer Sara 's nachts uit een autowrak wordt bevrijd, realiseert ze zich niet meteen dat haar redder daarbij vreemde keuzes maakt. In plaats van haar bij een ziekenhuis af te zetten, neemt de zwijgzame Chris haar mee naar zijn schuilplaats diep in de Belgische Ardennen. Hij verzorgt haar verwondingen, maar houdt haar tegelijkertijd op afstand. Sara zit vol vragen. Waarom verschanst hij zich in de bossen? Is hij op de vlucht? Klopt het dat er andere mensen zijn die ze niet mag zien?

Weer thuis in Utrecht heeft ze er moeite mee haar leven op te pakken. Al snel wordt duidelijk dat haar verblijf in de Ardennen nog een nasleep krijgt. Ze wordt geschaduwd, maar wie achtervolgt haar en hoe groot is de macht waartegen ze vecht?

Experimenten, samenzweringen en geheime agenda’s; wat als de Europese Unie het niet goed met ons voor heeft? De Nummers van Chantal van Mierlo is een extreem spannende thriller van eigen bodem, maar met internationaal allure. Van Mierlo brengt het James Bond-gevoel beangstigend dichtbij: niet in Amerika maar in onze eigen achtertuin schuilt het grootste gevaar. De Nummers heeft alles in zich om de Ik ben Pelgrim van de Lage Landen te worden.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
09 juli 2015
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
ISBN
9789026331244 , 9789026331251


Artikelen over De nummers

Thriller Thursday: Onder de radar
01 december 2016 10 likes
Hebban Moordmiddag: het programma
05 september 2015 5 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Er was eens... / Challenge week 19 en 20
23 mei 2016
Nederlands Thrillerfestival 2015 / Line-up: genomineerden Debuutprijs
28 september 2015
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Diana Wienholds Hebban Recensent

Hoge verwachtingen helaas niet waargemaakt

door Diana Wienholds op 09-07-2015

De nummers  is, na De schat van la Buse (een jeugdboek), de eerste thriller van Chantal van Mierlo. Het boek zal in juli verschijnen. Van Mierlo werkt momenteel aan haar tweede thriller.

Na een bezoek aan haar vriendin Marit, die in een dorpje in de Ardennen woont, rijdt Sara terug naar Utrecht. Haar leven is een puinhoop. Haar ex Jasper heeft al haar geld vergokt, haar contract is niet verlengd...


Lezersrecensies (2)

Verhaal komt minder uit de verf dan ik hoopte

door: Ellen De Vriend 2 likes
In het begin van ‘De Nummers’ is hoofdpersoon Sara op bezoek bij haar vriendin Marit in de Belgische Ardennen. Sara heeft het moeilijk, want haar ex-vriend heeft haar spaargeld vergokt, ze heeft geen baan meer en haar zus – waarmee ze de huur van haar huis deelde – is vertrokken. Omdat de...

Een knap thrillerdebuut!

door: Mieke Schepens 1 like
Het verhaal begint met een kennismaking met Sara en Marit, haar vriendin. Zo leer je Sara een beetje kennen en zie je in wat voor situatie ze dan verkeert. Ze is door omstandigheden niet de gemakkelijste persoon om met zichzelf en anderen om te gaan. Deze hoofdpersoon is heel erg goed uitgewerkt in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic