De Rode Pimpernel 1 Zoektocht naar gerechtigheid

6

Spots 2
Frankrijk 1792... De revolutie grijpt wild om zich heen. Vele adellijke lieden zijn al onthoofd onder de guillotine, en degenen die daarmee worden bedreigd, proberen het land te ontvluchten.
Vanuit Engeland wordt hulp geboden: een onbekende groep mannen onder leiding van de Rode Pimpernel weet steeds weer de revolutionairen te misleiden en smokkelt zo de Franse adel het land uit.
Intussen ziet de Franse Marguerite St.Just haar huwelijk met de Engelse Sir Percy Blakeney bedreigd. Zij heeft zich ooit ingelaten met de Franse revolutionairen en dat keert zich nu tegen haar. Bovendien wordt ze, om het leven van haar broer te redden, door de revolutionairen onder druk gezet om de Rode Pimpernel te verraden. Maar ze weet niet wie ze daarmee verraadt!

De Hongaars-Britse Baronesse Emmuska Orczy (1865-1947) werkte als schrijfster, kunstenares en illustratrice. De Rode Pimpernel (1905) is haar bekendste boek; het werd tevens verschillende malen als film uitgebracht.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
M. Wildschut
Laatste editie
15 december 2006
Uitgeverij
Uitgeverij De Eekhoorn B.V.
ISBN
9789087200138


Door lezers

Karin´s leeshoekje / Januari: challenge update
31 januari 2018 17 reacties
Karin´s leeshoekje / Wie ik ben
21 augustus 2017 18 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic