Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De Rode Pimpernel 1 Zoektocht naar gerechtigheid
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 4 3 5 2 0 1 0

De Rode Pimpernel 1 Zoektocht naar gerechtigheid

10

Gelezen 13 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0

Frankrijk 1792... De revolutie grijpt wild om zich heen. Vele adellijke lieden zijn al onthoofd onder de guillotine, en degenen die daarmee worden bedreigd, proberen het land te ontvluchten. Vanuit Engeland wordt hulp geboden: een onbekende groep mannen onder leiding van de Rode Pimpernel weet steeds weer de revolutionairen te misleiden en smokkelt zo de Franse adel het land uit. Intussen ziet de Franse Marguerite St.Just haar huwelijk met de Engelse Sir Percy Blakeney bedreigd. Zij heeft zich ooit ingelaten met de Franse revolutionairen en dat keert zich nu tegen haar. Bovendien wordt ze, om het leven van haar broer te redden, door de revolutionairen onder druk gezet om de Rode Pimpernel te verraden. Maar ze weet niet wie ze daarmee verraadt! De Hongaars-Britse Baronesse Emmuska Orczy (1865-1947) werkte als schrijfster, kunstenares en illustratrice. De Rode Pimpernel (1905) is haar bekendste boek; het werd tevens verschillende malen als film uitgebracht.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Vertaald door
Marjolein Wildschut
Uitgeverij
Uitgeverij De Eekhoorn B.V.
Eerste editie
15 december 2006
Laatste editie
15 december 2006
ISBN
9789087200138


Boekinformatie wijzigenReacties op: De Rode Pimpernel 1 Zoektocht naar gerechtigheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.