Advertentie

De rode pimpernel

2

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning Lijsten 1 Top25's 1   Topics 0
The Scarlet Pimpernel, over een Engelsman die tijdens de Franse Revolutie allerlei mensen van de guillotine redde, werd eerst door alle uitgeverijen in Londen geweigerd.
Toen het als toneelstuk met succes werd opgevoerd, stonden de uitgevers in de rij om het te mogen publiceren. Het werd een bestseller. Er volgden nog twaalf boeken over de rode pimpernel, en vele andere titels. Het internationale succes van The Scarlet Pimpernel bracht Orczy en haar man rijkdom; ze leefden in weelde op hun landgoed in Kent, hun woning in Londen en hun riante villa in Monte Carlo. Orczy schreef haar autobiografie onder de titel Links in the Chain of Life. Is het verhaal van De Rode Pimpernel fantasie of is het geschiedenis? Wat maakt het uit. Het leest als een trein en laat gelijk het ingewikkelde maar ook romantisch schijnende leven zien uit de tijden dat Engeland en Frankrijk nog meer dan in de huidige 'geciviliseerde' maatschappij vijanden waren en alles deden om het elkaar zo lastig mogelijk te maken. Baronesse Orczy is erin geslaagd om het spannende verhaal van originele wendingen te voorzien, die het lezen ervan ook nu nog tot een groot genot maken.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Moeilijk lezen
Avonturenroman
Aantal pagina’s
196
Uitgeverij
Calbona Uitgeverij
Eerste editie
30 november -1
Laatste editie
05 januari 2021
ISBN
9789001943998 , 9789492954442


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De rode pimpernel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.