Advertentie
De verschrikkelijke sneeuwman

De verschrikkelijke sneeuwman

13
Gelezen 13 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 6
Junior Lijsten 1 Spots 2   Topics 0
Het is een ongelofelijke rotwinter. Het regent alleen maar, er staat geen kerstboom thuis en tot overmaat van ramp moet Eefje Suikerhart verhuizen naar het huis van haar oma. En dan laat haar vader ook nog eens een reusachtige spiegel aan diggelen vallen. Dat betekent zeven jaar ongeluk.
Net als er een dik pak sneeuw ligt en de winter toch nog leuk lijkt te worden, slaat het noodlot toe. Wanneer Eefje in de schemering door het park loopt, komt ze oog in oog te staan met de Verschrikkelijke Sneeuwman. Ze overleeft de ontmoeting, maar niemand gelooft dat ze hem heeft gezien.
Eefje kan het niet over haar kant laten gaan. Zij wéét dat het monster bestaat. Ze neemt zich voor om, samen met de speciaal opgerichte 'monsterclub', haar gelijk tegenover de wereld te bewijzen.

fragment: Ik sla linksaf en volg een smal pad dat tussen hoge dennenbomen en dichte rododendronstruiken door kronkelt. Het lijkt wel of de bomen en struiken aan weerszijden van het pad steeds dichter naar elkaar toe kruipen. Als het pad een bocht naar rechts maakt, hoor ik een vreemd gegrom uit de struiken en de droge bladeren onder de bomen ritselen onheilspellend. Ik krijg een naar gevoel in mijn maag en ga sneller lopen. Nog geen tien meter voor me op het pad buigen de takken knappend opzij en een reusachtige gestalte stapt uit de struiken tevoorschijn. Zijn hele lichaam is bedekt met vuilwit haar en hij heeft geen vingers maar klauwen. Verlamd van schrik blijf ik staan. Twee inktzwarte ogen kijken me dreigend aan en mijn hart gaat zo wild tekeer dat het pijn doet. Grommend komt hij dichterbij en een afschuwelijke stank dringt diep in mijn neus. Ik wil wel wegrennen, maar het gaat niet. Ik knijp mijn ogen dicht en voel mijn knieën slap worden. Dan verdwijn ik in een enorme, zwarte draaikolk.
Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Laatste editie
21 september 2015
ISBN
9789047706748
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Een goede uitwerking ontbreekt

door: Conn 1 like

Alyze Bos, schrijfster van De verschrikkelijke sneeuwman vertelt op haar website dat ze voor het schrijven van dit boek twee ideeën met elkaar heeft gecombineerd. Zo hoorde ze een moeder tegen een kind van tien zeggen ‘Wat weet jij daar nu van? Je bent nog maar tien’. Dat combineerde ze met het...

leuk jeugdboek

door: Ag de With 1 like
Dit boek leest lekker weg. Het is niet echt een volwassenen boek, en dat is te merken tijdens het lezen. Samen met een oppaskindje heb ik dit boek gelezen en hij zat er helemaal in. Vooral leuk om te zien dat dit boek door hem als favoriet word aangeduid, terwijl hij totaal geen lezer is.

Recensie: De Verschrikkelijke Sneeuwman

door: Sofie Reyskens 1 like
De cover van het boek zet meteen aan tot lezen, hij is mysterieus, stoer maar ook een beetje grappig. De stijl wordt ook doorgezet aan de binnenkant van het boek, wat het erg leuk maakt. Het hoofdpersonage, Eefje, is een leuk meisje met veel fantasie. Haar leeftijd en beleving past erg goed bij...

Een winters avontuur met een eigenzinnig meisje

door: lottemeis 1 like
Wat is die Eefje een lekker eigenzinnig meisje! Ze blijft in zichzelf geloven en gaat het avontuur aan, ook al vindt iedereen iets anders. Het boek is een beetje spannend, helder geschreven en wat mij betreft een prima boek om in de winter lekker binnen mee te blijven. Laat het maar sneeuwen!

Een mooi kerstsprookje

door: Edith 1 like
Al decennia lang houdt de verschrikkelijke sneeuwman ons bezig. Overal ter wereld werden voetafdrukken van hem ontdekt. Van de Mount Everest, de Himalaya tot Alaska aan toe. Is de verschrikkelijke sneeuwman nu een legende of loopt er werkelijk ergens...

Leuk en luchtig kinderboek met fantasie en een beetje spanning

door: Wendy Wenning 1 like
Alyze Bos (1960) groeide op in een Fries dorpje, waar ze verhalen verzon om aan de verveling te ontsnappen. Na een tijdje als actrice te hebben gewerkt bij een kindertheatergezelschap, besloot ze haar verhalen op papier te zetten. Bij Clavis verscheen haar debuut De drie gouden aapjes. De...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook