De vier seizoenen van de zomer

11

Spots 4

Met De vier seizoenen van de zomer heeft de Franse schrijver Grégoire Delacourt een prachtige roman geschreven over vier liefdesgeschiedenissen op één warme dag aan de Franse kust. Zomer 1999. Op het brede strand van Le Touquet spelen kinderen terwijl moeders liggen te doezelen in de zon. Overal rondom hen, in de duinen, de cafés en op de steigers, bloeit de liefde op. Vier stellen van 15, 35, 55 en 75 ontmoeten elkaar, zich onbewust van de invloed die ze op elkaar hebben. Ze staan voor alle fases van de liefde in ons leven: de ontdekking van de liefde, de herinnering aan een grote liefde, de herontdekking van de liefde en de eeuwige liefde.

Grégoire Delacourt schreef met De vier seizoenen van de zomer een elegante roman over een universeel thema: soms melancholiek, soms energiek, maar altijd met veel gevoel. In Frankrijk werd het dé zomerhit met meer dan 125.000 verkochte exemplaren.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
25 april 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026333545 , 9789026333552


Door lezers

Over boeken en meer / Vakantielezen #2
17 augustus 2016 3 reacties
Over boeken en meer / Vakantielezen
08 augustus 2016 3 reacties
Over boeken en meer / Yes, de tas is binnen.
09 juli 2016 12 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Aimee van Tienoven Hebban Recensent

Prachtige zinnen over liefde

door Aimee van Tienoven op 19-07-2016

Grégoire Delacourt heeft met De vier seizoenen van de zomer een prachtig boek geschreven over een belangrijk, veelvoorkomend en universeel thema: de liefde. Vier liefdesverhalen smelten samen tot een geheel, waarin verschillende fasen van de liefde centraal staan. Louis die zijn eerste liefde probeert te veroveren, Isabelle die oude liefde terugvindt en daarna weer kwijtraakt, Monique die nieuwe...


Lezersrecensies (1)

Zoete liefdesreclame

door: André van Dijk 1 like
De Franse auteur Grégoire Delacourt schrijft met De vier seizoenen van de zomer een mierzoete roman over de liefde. Er zit een lichtheid in zijn stijl die goed bij het onderwerp past, maar verder is het vooral tenenkrommend proza. Delacourt probeert in vier losse verhalen een ode aan de liefde te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic