De Vrouwe van het Meer

7

Spots 2

De Vrouwe van het Meer is de vijfde Witcher-roman van Andrzej Sapkowski over hekser Geralt van Rivia. Zijn verhaal begon in de bundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid, en ging daarna verder in Het Bloed van de Elfen, De Jaren van Verachting, De Vuurdoop en De Zwaluwentoren.

Als Ciri in een vreemde wereld de jonge ridder Galahad en de Vrouwe van het Meer aantreft, besluit ze hun haar verhaal te vertellen.
De oorlog die woedt heeft ondertussen zijn hoogtepunt bereikt als ook de gevaarlijke magiër Vilgefortz zich in de strijd gooit. In het gevecht dat volgt verliezen velen van Geralts kameraden hun leven.
En er dreigt nieuw gevaar. Emhyr, de keizer van Nilfgaard, wordt door dezelfde profetie geleid die ook Vilgefortz en Ciri volgen. En hoewel hij in het bezit is van een overweldigend leger, schrikt Emhyr ervoor terug zijn plan door te zetten als hij wordt geconfronteerd met Geralt en Ciri. Vooral als blijkt dat hij meer gemeen heeft met Ciri dan met de oude profetie.

Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller, waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in vijftien landen in vertaling. Sapkowski is ook winnaar van de David Gemmell Legend Award.

Verschenen in
Serie
Geralt van Rivia (5)
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
23 september 2016
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff Fantasy
ISBN
9789024570355 , 9789024570362


Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Boek versus... The Witcher games
12 september 2018 13 reacties
Scifi & Fantasy Club / Magic Monday #13 De wereld van de Witcher
23 juli 2018 9 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Tamme afsluiter voor de hekser

door Tanja Krone op 04-11-2016

Het wordt tijd om de reeks van Andrzej Sapkowski over de hekser Geralt van Rivia en zijn reisgenoten af te sluiten. De Nederlandse vertaling is uit, vóór de Engelse zelfs, 17 jaar nadat hij geschreven is. Pas op: deze recensie bevat veel spoilers voor hen die de reeks nog niet begonnen zijn, of die halverwege zijn. Je bent gewaarschuwd.

Het laatste deel van de Hekser begint wederom met een...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic