Advertentie
De Zaak-Tom

De Zaak-Tom

7
Gelezen 7 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 17 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

Wanneer Bob Persoon besluit zijn dove, zwijgende broer Tom uit diens instelling mee naar huis te nemen, verandert het leven van de twee mannen ingrijpend. Geholpen door Nina, een meisje uit de bibliotheek waar Bob dagelijks komt, en een vluchteling – beiden hebben hun eigen redenen om met hen op pad te gaan – neemt Bob zijn broer mee op reis. Deze reis verandert al snel in een vlucht, die in alle media onderwerp van gesprek wordt en een nationale woede ontketent. Bob komt er langzaam achter hoe ingewikkeld het is om werkelijk het goede te doen voor een ander in een wereld waarin altruïsme niet meer is dan een verkapte vorm van eigenbelang.

De zaak Tom is een roman over de ultieme poging iets voor een ander te betekenen, zonder daarvoor iets terug te willen. Frank Heinen neemt de lezer mee op een verrassende, geestige en vaak ook ontroerende roadtrip die alleen maar slecht kan aflopen.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Laatste editie
27 februari 2019
ISBN
9789403104607 , 9789403145501
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker

Lees verder
Hebban recensie

    Anne Oerlemans Hebban Recensent

De lezer op het verkeerde been met indrukwekkend slot

door Anne Oerlemans op 04-04-2019

Frank Heinen (1985) schrijft columns, verhalen, interviews en artikelen die te lezen zijn in onder andere de Volkskrant, De Morgen, Revisor en HP/De Tijd. Zijn boeken over wielrennen werden lovend ontvangen en in 2009 ontving hij de Hard Gras Prijs voor beste sportjournalistiek. Tien jaar later verschijnt zijn debuutroman De zaak Tom bij De Bezige Bij.

Hoofdpersonage Bob Persoon neemt zijn dove,...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook