De zwarte Venus

5

Artikelen 1

Overal zag je ze eind negentiende eeuw opduiken: freakshows met monsterlijke figuren en exotische inlanders. Ook in het provinciestadje Lier werd een vrouwelijk stamlid van de Khoikhoi, beter bekend als Hottentotten, tentoongesteld.
Het gebeurde in 1874 in herberg De Orleans op het Kluizeplein. De waard komt op een onverwachte manier in het bezit van Jantie. Hij hoopt door haar tentoon te stellen zijn zieltogende herberg nieuw leven in te blazen, maar beseft niet welke problemen hij zich op de hals haalt. Er zijn kapers op de kust. Niet van de minsten, want wat hebben koning Leopold II en Henry Morton Stanley met de Hottentot te maken? De problemen beginnen pas goed als Jantie spoorloos verdwijnt.

De speurtocht voert de lezer onder andere naar Brussel en Parijs, waar de kunstenaarswijk Montmartre opgang maakt. 'De zwarte Venus' is een spannende historische roman die zich afspeelt in de boeiende tijd van de eerste stoomtreinen, suffragettes, vélocipèdes, emigratie naar Amerika en de beginperiode van de fotografie.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
02 oktober 2015
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022331590 , 9789460414831


Artikelen over De zwarte Venus

Historische roman uit de schaduw
21 november 2015 7 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,99 Bestel het ebook bij Libris voor 14,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 14,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Onderhoudende historische roman met een spannend plot

door: Lisette Woest-Appeldoorn 1 like
De cover; Ik vind de cover mooi. De sepia kleurstelling past goed bij de periode waarin het verhaal zich afspeelt, namelijk 1874. Deze kleurstelling geeft mij ook het gevoel dat de cover uit deze periode stamt. Trekt mij daardoor al de sfeer van het verhaal in. De zwarte vrouw op de voorgrond met...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic