Diva

3

Spots 1

DIVA - Het onthullende verhaal over hoe Amsterdamse Jetje heel Hollywood op stelten zette en een wereldberoemde filmster werd DIVA is het waargebeurde, nooit eerder vertelde verhaal over Jetta Goudal; de eerste en grootste Nederlandse superster in Hollywood. Ze is in eigen land totaal onbekend gebleven omdat ze een ander werd. In 1917 reist de 25-jarige Julie Goudeket in haar eentje vanuit Amsterdam naar Amerika. Ze ontvlucht haar orthodox-joodse vader en wil helemaal opnieuw beginnen. Julie doet zich voor als de mysterieuze Jetta Goudal uit Versailles. Ze bluft zich Broadway en Hollywood binnen en wordt een wereldberoemde filmster. Haar zus Bertha blijft achter in Amsterdam en leidt het saaie bestaan waaraan Julie Goudeket wilde ontsnappen. Jetta Goudal verdient in de Roaring Twenties naar huidige maatstaven miljoenen dollars. Ze is de buurvrouw van Charlie Chaplin, heeft een chauffeur, staat soms verdwaasd door verdovingsmiddelen op de set, wordt vijf keer opgenomen in een sanatorium na een zenuwaanval en trouwt in The Dirty Thirties een homoseksuele man. Ze belandt door haar mondigheid op een zwarte lijst en spant drie rechtszaken aan tegen machtige studiobazen. Dit literaire non-fictieboek leest als een roman en laat Nederland voor het eerst kennismaken met het buitengewone leven van de Nederlandse Jetta Goudal in de Amerikaanse jetset.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
15 oktober 2018
Uitgeverij
Uitgeverij Bern
ISBN
9789082837407


Door lezers

Er was eens... / Marieke's leesweken 1 en 2
14 januari 2019 43 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Marieke Scheers Hebban Recensent

Portret van een bijzondere vrouw

door Marieke Scheers op 14-01-2019

Erik Brouwer (1972) is schrijver en journalist en publiceerde onder meer in de Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool, Nieuwe Revu, De Muur en Hard Gras. Hij schreef zeven boeken, waaronder het prijswinnende Spartacus (2009) over twee Joodse Olympiërs. Zijn nieuwste boek Diva (2018) onthult het ongelooflijke verhaal over Hollywood-ster Jetta Goudal.

Hollywood-ster Jetta Goudal? De kans is groot...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic